Účinky henny na vlasy

Pro koho je vhodná henna? 

  • Osoby trpící dermatologickými potížemi 
  • Citlivé jedince, kteří jsou náchylní na chemické produkty
  • Pro ty, kterým záleží na životním prostředí a nechtějí planetu zatěžovat chemií a přebytečnými plasty 
  • Pro těhotné a kojící maminky, které nechtějí ohrozit své miminko 
  • Pro osoby všech věkových kategorií
  • Pro ty, kteří chtějí schovat své šedivé vlasy a odrosty 
  • Pro muže i ženy 
  • Pro ty, kteří preferují barvení vlasů snadno, v pohodlí domova 
  • Pro ty, kteří nechtějí do barvy investovat a myslí ekonomicky 
  • Pro osoby, které sází na sílu přírody 

Často dostáváme otázky, jak vlastně henna na vlasy působí a co vše od ní můžeme po použití očekávat. Proto dnešní blogový článek věnujeme účinkům henny jako takové. 

 

 

Složení henny 

Nejdříve si řekněme složení henny. Směs henny pochází z rostliny zvané henovník bílý, která roste zejména v jižní Asii a Africe, kde dorůstá výšky 5 metrů. Nejcennější jsou listy, protože právě z nich se henna získává. 

Nejmladší listy mají barvivo velmi světlé, nejstarší lístky nabízejí odstíny hodně syté a tmavší. Listy se suší a rozdrtí na jemný prášek. Když se zkombinuje prášek z listů odlišného stáří, vzniknou tím nádherné barevné varianty, které používáme i v našich barvách. 

V barvivu jsou dva základní druhy pigmentů, a to oranžový a žlutý. Jakmile se prášek rozmíchá s vodou, vznikne konzistence řidšího jogurtu, která se nanáší na vlasovou pokožku a prameny vlasů, tak, jak to známe. 

 

 

Samotné účinky 

Ihned po první aplikaci henna zanechává vlasy přirozeně lesklé a hebké. Vlasy jsou na pohled zdravější, vyživené a plné života. Henna zároveň pomáhá chránit pokožku hlavy před lupy či jinými kožními chorobami. Aniž by henna obsahovala amoniak, peroxid, parabeny, těžké kovy či jiné chemické přísady, snadno a přirozeně obalí vlas přírodním barvivem, které se postupně vymývá. Pokud ale nemáš zájem o barevný odstín, můžeš vždy sáhnout po bezbarvé henně, která tvým vlasům dodá všechny pozitivní účinky, ale tvá barva vlasů zůstane stejná. 

 

VOONO tip: Pokud se chystáš na první přírodní barvení, vždy vyzkoušej test snášenlivosti. I když je alergie na hennu velmi ojedinělá, kdo je připraven, není zaskočen.

Návod: Trochu henny rozmíchej s vodou a nanes na citlivé a jemné místo na svém těle, kde barva nebude vidět např. ruka nebo místo za uchem. Pokud se na místě neobjeví svědění, zarudnutí nebo jiné příznaky alergické reakce, lze následující den vesele barvit. 

 

 

A ještě pár tipů nakonec: 

Může henna zezelenat?

Jak hydratovat vlasy? 

Jakou použít teplotu při barvení hennou?

Jak správně používat hennu?

Alergie na hennu