Může henna zezelenat?

Časté chyby:

  • Barva zelená pouze pokud se na blond aplikuje příliš tmavý odstín např tm. hnědá až černá.
  • Osoba přechází z černých hennovaných vlasů a použije zesvětlovač. Zesvětlovač lze použít pouze na zrzavé hennové barvy.
  • Zelená barva vzniká, když na vlasech chybí červený pigment. Poté vlasy opticky začnou vypadat zeleně.

Jak a kdy může henna zezelenat? Jak dlouho po chemickém barvení lze aplikovat hennu na tvé vlasy a jak nežádoucí odstín dostat z pramenů? Na všechny tyto otázky získáš odpovědi v tomto blogovém článku. 

 

 

Kdy henna zelená? 

I když je směs henny v misce zelená, tvé vlasy zezelenat opravdu nemůžou. Barva jako taková totiž žádný zelený pigment neobsahuje, tudíž nemůže na vlasech tento odstín zanechat. V případě, že své prameny barvíš Indigem (hnědé a černé odstíny), může na tvých vlasech zůstat modré barvivo a vytvořit zelený odlesk. 

 

Jak přejít z blond na hnědou barvu?

Pokud máš blond vlasy a chceš přejít na hnědé, je potřeba použít dvoufázové barvení. To znamená nabarvit vlasy na mírnou zrz a poté vlasy obarvit hnědým odstínem. Barvit lze ihned po sobě. Pokud chceš zesvětlovat hnědé až černé vlasy přírodní barvou, je potřeba použít vitamín C. 

 

Co dělat, když mi zezelenají vlasy? 

Klid. Často se stává, že do 48 hodin barva zoxiduje a barevný výsledek se zmírní a ustálí. Pokud se tak nestalo, aplikuj směs henny a Cassia Obovata (nebo samotnou Cassiu). Nežádoucí odstín zmizí a finální odstín bude neutrální, lehce do teplého odstínu. Pokud je potřeba, poraď se s námi, ať předejdeme zelenému odlesku. 

 

VOONO tip: Správná teplota vody při zalévání – je opravdu důležitá. Pamatuj, u červených odstínů 60-90 °C a u hnědých a tmavých 50 °C.