NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY ZÁKAZNÍKŮ

Každý den nám od vás chodí spousta dotazů, tak abyste to měli všechno pohromadě, tady jsou odpovědi na nejčastější dotazy. 😉

 

1) ZA JAK DLOUHO SE BARVA VYMYJE?

Po prvním barvení se barva vymyje do 4 týdnů. Přírodní barvy se ale nevymyjí úplně. Pokud se pravidelně barvíte VOONO, tak vám barva vydrží déle a stačí už jen dobarvovat odrosty. Jednou za tři měsíce nabarvěte celou délku.

2) JAK FUNGUJÍ ROSTLINNÉ BARVY?

Fungují na bázi obalování vlasů. Oproti chemii, která proniká hluboko do struktury vlasů.

3) MOJE VLASY JSOU BARVENÉ CHEMICKOU BARVOU, MOHU SE NABARVIT HENNOU?

Ano, můžete, stačí nechat rozestup aspoň 2—3 týdny od posledního barvení. Doporučujeme však nepoužívat silikonovou a parabenovou vlasovou péči (šampon, kondicionér, lak apod.), barva by se rychleji vymývala či nechytla tak intenzivně.

4) JSEM BLONDÝNKA A CHCI PŘEJÍT NA HNĚDÉ VLASY, CO MÁM DĚLAT?

Nejdřív je potřeba dodat vlasům červený pigment, jinak zelenají. Buď natónujte vlasy do jahodové až pšeničné blond pomocí masky Hair of Gaurí (masku aplikujte na 45 minut na celou délku) nebo přepigmentujte vlasy do zrz pomocí odstínu Copper. Poté aplikujte hnědou barvu. Kdyby nedošlo k těmto dvoum krokům, mohly by vlasy zezelenat. Byl by to příliš velký barevný skok.

5) CO SE STANE, KDYŽ DÁM LIGHT BROWN NA BLOND VLASY?

Vlasy budou zrzavé nebo může dojít k zezelenání. Raději nevolte Light brown na blond vlasy. Nebo doporučujeme nejdřív přejít na jahodovou blond a poté na Dark brown zředěnou půl na půl s Cassia obovata.

6) KDYBYCH CHTĚLA PŘEJÍT OPĚT NA CHEMICKÉ BARVENÍ VLASŮ, MŮŽU?

Ano, můžete kdykoliv.

7) JDE ROSTLINNOU BARVU ZESVĚTLIT PEROXIDEM?

Ano, u červených a zrz odstínů, můžete použít peroxid. U hnědých až černých odstínů zvolte vymývací lázeň pomocí vitamínu C, nikoliv peroxidem. Vlasy by mohly zezelenat.

8) V ČEM JE VOONO JINÉ?

VOONO je česká značka na profesionální úrovni se zákaznickým servisem. Naše rostlinní barvy a vlasové produkty jsou velmi vysoké kvality a obsahují čerstvé bylinky.

9) V ČEM JE VOONO ETICKÉ?

Všechny naše produkty nejsou testovány na zvířatech. VOONO se snaží podporovat i místní lidi v Rajasthanu a díky vašemu nákupu se tak lépe daří rodinám, které nemají tolik finančních možností jako my v Evropě.

10) CO NIKDY NESMÍM DĚLAT?

Dát čisté indigo na světlé či šedé vlasy, vznikne nepěkný šedý nebo zelený odstín. Nedoporučujeme dávat na blond vlasy tmavé odstíny (Indigo, Soft blackDark brown – vlasy v 90 % zezelenají!). Indigo je vhodné pro černovlásky nebo v kombinaci s odstínem Soft black.

11) JAKÝ ŠAMPON A KONDICIONÉR JE VHODNÝ K BARVÁM?

VOONO vlasová řada nebo všechny, které neobsahují silikony a parabeny.

12) CO KDYŽ SE BARVA RYCHLE VYMÝVÁ NEBO POUŠTÍ NA KRK?

Buď není dodržený správný postup nebo máte nevhodné vlasové přípravky. I přírodní šampony si někdy nesednou s rostlinnými barvami. Vlasy mohou být mastné i z olejnatých přírodních šamponů či šampuků. Pouze vyměňte své přípravky a problém do 2 týdnů odezní. Nejlépe kontaktujte zákaznický servis info@voono.cz nebo na tel. číslo +420 774 384 478.

13) MOHOU SE ODSTÍNY MEZI SEBOU MÍCHAT?

Ano, mohou. Nejčastější kombinace jsou:

Light brownCopper

Copper s Orange

Copper s Wine red

Wine red s Orange

Medium brownRose brown

Medium brown s Dark brown

Soft black s Dark brown

Soft black s Indigem

14) MÁTE BEZBARVOU HENNU (VYŽIVUJÍCÍ)?

Ano, jmenuje se Cassia obovata. Aplikujte ji na 15-30 minut na vlhké vlasy a poté umyjte šamponem.

15) KRYJE VOONO ŠEDINY?

Ano, pokud máte méně než 30 % šedin, na jejich překrytí stačí pouze nabarvit vlasy vámi zvoleným odstínem. Pokud máte víc jak 30 % šedin, je nejdřív potřeba odrosty nabarvit odstínem Copper (přepigmentovat) a poté nabarvit vámi zvolenou barvou na celou délku vlasů. Více informací je v aplikačním videu v sekci JAK NA TO.

16) JAK ČASTO SE BARVIT HENNOU, ROSTLINNOU BARVOU NA VLASY?

Klidně každý druhý týden, ale nejlepší je 4.—5. týden (nemusí být vždy celá délka, klidně pouze odrosty). Barvy jsou 100% přírodní, takže časté barvení nevadí. Jen pozor na tmavnutí, dobarvujte pak už jen odrosty, aby barva zbytečně netmavla.

17) JAK FUNGUJE MASKA HAIR OF GAURÍ?

Maska funguje na bázi detoxikace. Masku doporučujeme aplikovat jako kašičku smíchanou s vodou na vlasovou pokožku. Aplikace na celou délku vlasů se doporučuje v případě, že chcete podpořit teplé odstíny. Na tmavé odstíny se maska zalitá horkou vodou na celou délku nedoporučuje, mohlo by dojít k odstranění tmavých pigmentů (zesvětlení, stažení barvy). Pokud zesvětlení není záměrem, tak raději masku zalijte vlažnou vodou.

 

 

Nenašli jste Vaši odpověď? Kontaktujte nás mailem na info@voono.cz nebo na tel. číslo +420 777 298 349.