Jak funguje henna a rostlinné barvy na vlasy

henna dark brown vlasy žena bio barva na vlasy

Jak funguje henna a rostlinné barvy na vlasy? Nevíte? Nemusíte být vědec, aby jste to pochopili.

 

Rostlinné barvy na vlasy fungují na bázi obalování vlasu. Obalují váš vlas dle vašeho pigmentu, který leží pod rostlinnou barvou. Proto je vhodné se naučit rozpoznat, jak chytne vámi zvolený odstín. Jste-li vlastníkem studeného odstínu váš odstín bude mít tendenci chytat do studena, pokud jsou vaše vlasy více do tepla, odstín bude s červenými odlesky.

 

Pokud jsou vaše vlasy bílé, zcela šedivé či blond můžete zvolit klidně i blond odstín, který lze rostlinnými barvami a bylinkami vytvořit. Je však potřeba mít blond nebo bílý podklad. Na www.voono.cz/blog se můžete dočíst, jak si namíchat VOONO studenou blond, jahodovou blond, pšeničnou blond, měděnou, červenou, hnědou i černou kombinaci.

 

Téměř všechny rostlinné barvy nezesvětlují, je potřeba to mít na paměti. Jedině VOONO Copper umí zesvětlit o 1 tón.

VOONO přírodní barvy na vlasy slouží především k přirozenému vzhledu. Hlavním účelem je mít krásné, lesklé, zdravé a pevné vlasy. Léčit vlasy, ne míchat 20 typů balayage. Jelikož trendy poukazují, že přirozenost se vrací je plus, že budete i velmi šik.

 

Ano, může se tvrdit, že „rostlinné barvy jsou peklo“, že „to nikdy nedáte dolů“, jedná se však o mýty, které vycházejí z pouhé neznalosti. Rostlinné barvy lze z vlasů uvolnit, většinou ne peroxidem, ale jde to. Chce to však jít do odborných rukou a znalců bylin.

 

Některé odstíny je potřeba namíchat a některé už zakoupíte namixované. Nebojte se, nejde o žádnou vědu. Většinou je to kombinace Cassia Obovattabarvou VOONO. A namíchat třetinu balíčku s polovinou umí snad každý.

Nevíte si rady? Nechte si poradit od nás. Více na info@voono.cz.

 

Podobný článek zde.