Jak si obarvit vlasy hennou

Chcete vyzkoušet henna barvu na vlasy ale bojíte se, že Vám nechytne? Nemusíte se bát jelikož metoda barvení hennou je vesměs totožná s klasickým barvením vlasů jinými barvami. V tomto článku Vás naučíme jak si obarvit vlasy hennou.

Je však důležité zmínit několik bodů, které je nutné dodržovat, abyste dosáhli co nejlepšího a kvalitního výsledku barvení.

Budete potřebovat:

Jak si obarvit vlasy hennou:

  • Cestu barvení hennou začnete u jejího namíchání. U všech hnědých a tmavých odstínů je nutné použít vodu, která má přesně 50 °C, u červených odstínů pak dbejte na teplotu 60–90 °C. Určených teplot dosáhnete pomocí speciálního teploměru, ten vás zachrání před barevnými katastrofami.
  • Jakou konzistenci by henna měla mít? Nejlépe hustotu jemnějšího jogurtu nebo hustější hořčice.
  • A teď přichází samotné barvení. Jestliže máte citlivou pokožku hlavy, nechte hennu vychladnout a až poté ji nanášejte. Směs henny nanášejte rovnoměrně, nejlépe po několika vrstvách tak, aby byly všechny vlasy nabarveny (vlasy si můžete sepnout a postupně je odepínat).
  • Posledním bodem barvení je to, aby měla henna správné podmínky pro působení: měla by být v teple, čehož dosáhnete čepicí nebo alobalem, měla by nevysychat a mít dostatek času pro důkladné obalení vlasů.
  • Čas působení se liší podle výchozího typu vlasů, podle toho, zda jste se dříve barvili chemickými barvami a zda jste si umývali vlasy chemickými šampony, které většinou obsahují silikony, které znemožňují chycení henny na vlasy. Doba se však pohybuje mezi 45 minutami až 2 hodinami. Pokud požadujete intenzivnější výsledek, pak doporučujeme 2 hodiny působení.

 

Máte více otázek ohledně rostlinných barev na vlasy?

Odpovědi na nejčastější otázky při barvení vlasů hennou najdete zde