Aby barva netmavla

V tomto blogu se dozvíš: 

  • Jakou správnou teplotu vody při barvení hennou použít 
  • Jak je to s pravidelným barvením, kdy barvit pouze odrosty a kdy všechny vlasy 
  • Proč je důležité dodržovat správný postup

Mezi velmi časté otázky našich zákaznic patří dotaz, proč jim barevný odstín po barvení ztvmavnul. Důvodů, proč směs po aplikaci ztmavla může být hned několik, pojďme si tedy vše vysvětlit v tomto blogovém článku.

 

 

 

 

Správná teplota vody při přírodním barvení

Obecně platí, že čím vyšší je teplota vody při zalití směsi, tím více je odstín intenzivnější, avšak regenerační a výživná schopnost je nižší. 

 

 

Teplotu vody je nejlepší měřit teploměrem nebo používat rychlovarnou konvici s nastavením stabilní teploty vody. Nezapomeň směs nechat chvíli vychladnout, aby nedošlo k popálení pokožky hlavy. 

Pravidelné barvení odrostů  

Vzhledem k tomu, že je henna 100% přírodní, vůbec nevadí, pokud vlasy barvíš častěji. Ale, jelikož barvy fungují na bázi obalování, mohlo by dojít k tzn. vrstvení henny a tím pádem ke ztmavnutí barevného odstínu. 

 

Co dělat, když odstín nechtěně tmavne: 

Nejlépe uděláš, když při pravidelném barvení hennou naneseš směs pouze na odrosty. Následně jednou za 2 -3 měsíce nabarvi celé vlasy, aby byla barva jednolitá.

 

VOONO tip: Navštiv jedno z našich botanických kadeřnictví, kde ti s barvením poradí. Naši profesionálové v Baj’s by VOONO v Brně a Kaderníctvo VOONO v Bratislavě ti zajistí, že barevný odstín neztmavne a vlasy budou dle tvých představ. 

 

 

 

 

Dodrž správný postup 

Dodržení správného postupu je základ všeho. Vždy se řiď doporučenými postupy a návodem k použití. Určitě ti také pomůžou naše instruktážní videa na YouTube kanále, nejčastější otázky na webu, případně nám můžeš kdykoliv napsat o radu. Ať už chceš vlasy zesvětlit nebo máš jiný problém, rádi to zodpovíme všechny otázky ohledně přírodního barvení. 

 

Kdo je připraven, není zaskočen jiným barevným odstínem, než si přál.