Rozhovor s kadeřníkem Tomášem z Baj’s by VOONO

Kadeřnictví Baj's by VOONO

Pokud si chceš dopřát pohodlí kadeřnictví a jsi z Brna nebo okolí, zavítej do prvního botanického kadeřnictví v české republice, do Baj's by VOONO. O vlasy se profesionálně postarají skvělí kadeřníci a nehrozí ti tu žádný zápach chemikálii či pálení pokožky. Očekávej jen vůni rostlin a jejich blahodárné účinky. 

 

Přinášíme exkluzivní rozhovor s úchvatným kadeřníkem Tomášem z Baj’s by VOONO, který pro vás odpovídá na nejen vlasové otázky. Jaký odstín je mezi jeho zákaznicemi nejoblíbenější, jak se Tomáš stará o své vlasy a jaký je jeho tip pro vás?

 

 

 

 

Co tě na přírodních barvách VOONO nejvíce baví?

To, že vlasy léčí a že výsledná barva “spolupracuje” s přirozenou barvou vlasů. Narozdíl od chemických barev se mi ještě nestalo, že by výsledný odstín působil nepřirozeně nebo daný odstín zákaznici neslušel.

 

Jaký je nejčastější odstín tvých zákaznic?

Je to naprosto nevyzpytatelné. Jeden týden mi skoro nestačí Copper a Orange, další týden sahám spíše po odstínech jako je Dark Brown a takhle se to různě střídá. Ale pokud bych měl vsadit jednu kartu, určitě to budou zrzavé odstíny. 

 

Proč sis vybral/a přírodní botanické kadeřnictví Baj’s by VOONO?

Řekl bych, že botanické kadeřnictví vybralo mě. Pár let mě od návratu k řemeslu držel můj přístup k životu, kdy se snažím žít tak, abych po sobě zanechal co nejmenší ekologickou stopu. Čistou náhodou jsem poznal skvělou Báru, která kadeřnictví provozuje přesně tak, jsem si představoval. Slovo dalo slovo a byla to jedna z nejlepších příležitostí, která mě potkala. 

 

Proč jsou přírodní barvy na vlasy pro tvé zákaznice lepší než chemické?

Protože jsou šetrné k jejich zdraví stejně jako k přírodě.

 

 

 

 

Jaká je tvá vlasová rutina? 

Snažím se si mýt si vlasy dvakrát týdně Voono hydratačním šamponem pro Díky němu vlasy očistím od všeho, co cestou životem nasbírají. Po každém mytím použiju hydratační kondicionér, to doporučuju opravdu všem. Následně vlasy vždy foukám přes kartáč (v životě bych svoje vlasy nenechal mokré delší čas než je třeba). Zhruba jednou za dva měsíce si dávám na vlasy odstín Dark brown a podle pocitu ho ředím bezbarvou hennou Cassia Obovata, na oživení barvy, a někdy naopak přidám trochu Indiga. V mezičase si dělám self care večery, které zahrnují masku. Nejvíc mi vyhovuje Amla, takže většinou sahám po ní. 

 

Jsou přírodní barvy vhodné i pro muže, tedy mohou být tví zákazníci i pánové?

Přírodní barvy jsou vhodné pro každého, kdo si chce změnit barvu nebo například zlepšit kvalitu svých vlasů přírodním způsobem a je naprosto jedno, jestli se jedná o muže nebo ženu. Jako u většiny věcí. 

 

Jaké produkty bys doporučil ženám pro každodenní používání?

Pokud by šlo vyloženě o produkt vlasové kosmetiky, na každodenní používání bych nedoporučil nic. A co se týče celkově vlasové péče tak je to dost individuální a první mě napadl kvalitní kartáč na rozčesávání, ale tahle odpověď zase neplatí pro kudrnaté/vlnité vlasy. 

 

Máš pro naše čtenáře nějaký vlasový tip?

Míň znamená víc a nic se nemá přehánět.

 

Sleduj Tomáše na Instagramu a nezapomeň dát follow také Baj’s by VOONO