Olej na vlasy

Proč používat olej na vlasy?

  • chrání vlasy před poničením 
  • působí jako prevence proti lámání 
  • regeneruje, hydratuje a vyživuje
  • zlepšuje kvalitu vlasů a opravuje zničenou strukturu konečků 
  • pomáhá s vlasovými problémy jako jsou lupy nebo plísně

Již od pradávna se na výživu vlasů využívali domácí vlasové masky a oleje. Jaké druhy olejů ale vlasům opravdu prospívají, jak je aplikovat a proč nepoužívat olivový olej, i když se všude píše, že se na vlasy doporučuje? To se dozvíš v tomto článku. 

Jaké oleje na trhu najdeš?

Jako u veškeré vlasové kosmetiky máš možnost výběru mezi přírodními oleji na vlasy a průmyslově vyrobenými. Při výběru je důležité vybrat si správný typ oleje na vlasy a správně jej použít. Malé množství nemusí přinést žádný účinek, naopak velké množství může způsobit rychlé maštění vlasů a nehezký vzhled. 

 

Jaký olej je vhodný pro tvé vlasy?

  • mastné vlasy -šalvějový olej, levandulový olej, mandlový olej, jojobový olej, tea tree olej, olej ze semínek vodního melounu 
  • vypadávání vlasů – ricinový olej, arganový olej, mandlový olej, dýňový olej, rakytníkový olej, meruňkový olej, rozmarýnový olej 
  • podpora růstu vlasů – ricinový olej, avokádový olej, rozmarýnový olej, dýňový olej, olej ze semínek červeného melounu, šalvějový olej 
  • lesk a objem – levandulový olej, konopný olej, mandlový olej, makadamiový olej
  • proti lupům – ricinový olej, mandlový olej, olej ze semínek červeného melounu, rozmarýnový olej

 

Jak správně aplikovat olej na vlasy?

  1. Vyber si správný olej na vlasy podle svého typu vlasů a potřeby. 
  2. Přiměřené množství si nakapej do dlaně
  3. Olej v dlani zahřej a rozetři po celé ruce.
  4. Olej nanes nejdřív na konečky vlasů, následně rozetři do délek. 
  5. Pokud máš vybraný olej, který je určený pro aplikaci na vlasovou pokožku, rozetři si jej na konečky prstů a následně jemně masíruj do vlasové pokožky krouživými pohyby. Pokožku vlasů zároveň promasíruj. 
  6. Vlasy pročesej kartáčem, aby olej byl po celé délce vlasů. 
  7. Důkladně umyj přírodním šamponem na vlasy, ideálně 2x. Je nezbytné, aby olej na vlasech nezůstal, jinak by se mohly nadměrně zamastit. Není třeba aplikovat kondicionér. 

 

Proč nepoužívat olivový olej na tvé vlasy?

Kuchyňský olivový olej vlasy hodně promastí a vytvoří na vlasech olejový film, po kterém henna sjede a pigmentace tak vlasem neprostoupí. Navíc se tento olej špatně z vlasů vymývá, vlasy často zůstávají po použití domácích olivových masek mastné a v kombinaci s dalšími vlasovými produkty vlasy zatěžují. 

 

Maska na vlasy Amla

Pokud preferuješ použití masky na vlasy před olejem, využij naši vitamínovou masku na vlasy Amla, která pomáhá s vlasovými problémy, regeneruje, vyživuje, dodává objem a pomáhá zacelit vlasové vlákno. Více o Amle si můžeš přečíst v našem blogovém článku.