Rozhovor s Dominikou z Baj’s by VOONO

Nezapomeň Baj's by VOONO sledovat na Facebooku a Instagramu. Pokud tě zajímá spolupráce s VOONO, kontaktuj nás na e-mailu obchod2@voono.cz

První kadeřnictví v Brně, které používá exkluzivně jen rostlinné barvy a přírodní vlasovou kosmetiku VOONO. Poskytují tak svým klientům 100% profesionální péči bez chemie. 

Co vedlo kadeřnictví Baj’s by VOONO k tomu se vyhnout chemickým barvám a jak vypadá denní vlasová rutina kadeřnice Dominiky? To se dozvíš o pár řádků dál. 

 

 

Proč nechce Baj’s by VOONO pracovat s chemií?

Mě osobně nikdy netáhl svět barvení a takové ty chemické experimenty” kolem toho. Chtěla jsem hlavně stříhat vlasy a pečovat o ně. Samotné barvení mě oslovilo až s příchodem henny. Samozřejmě, je henna známá již ze starého Egypta, ale k mým rukám a srdci měla prostě delší cestu. Postupně jsem se o hennu začala zajímat, a čím více informací a zkušeností jsem měla, tím víc jsem se přírodnímu barvení začala věnovat.

 

Bylo v tvém zájmu i něco osobního? 

V průběhu života jsem si uvědomila, jak moc mám ráda své tělo a jak jsem vděčná za své zdraví. Vážím si jej a proto nechci své tělo ani vlasy zbytečně zatěžovat chemií. Obecně miluji bylinky a hennování do toho krásně zapadá.

 

Jak se cítíš při práci s hennou?  

Henna na vlasech neštípe, nepáchne, nevadí mým rukám ani pokožce. V kadeřnictví nám to úžasně voní po bylinkách a díky skladování henny máme zároveň vyřešené i dekorace našeho salonu.  

 

Jak vnímají hennu zákaznice? 

Henna se na vlasy dává teplá. Je to příjemný zábal a osobně to beru jako takový rituál a relax, který si naše zákaznice rády dopřejí. Skvělé je, že henny se nemusí bát ani kojící nebo nastávající maminky. Přírodní barvy jsou také vhodné pro osoby, které trpí dermatologickým onemocněním nebo mají citlivou vlasovou pokožku. 

 

Co tě na henně nejvíc baví?


Baví mě, že barvení hennou nezmění člověka a jeho přirozenost. Prostě neudělá z černovlásky blondýnu. Přírodní barva pracuje s tím, jaký člověk je (myslím, že příroda ví, co dělá a člověku naděluje odstín vlasů, jaký mu sluší), spíše si pohrává s tónováním, odlesky a podporuje celkové zdraví vlasů a vlasové pokožky. 

Miluji celý proces přírodního barvení i bezbarvé vlasové masky.Ta vůně Amly a Hair of Gaurí mě vždycky dostane! <3 

 

 

Jak vypadá tvoje denní vlasová rutina? 

Jak se říká, kovářovic kobyla… Přiznám se, že sama sobě neumím ustřihnout ani konečky.
Naštěstí jsme sehrané duo s kolegyní Barčou a rády si uděláme čas na sebe. Takže si alespoň jednou za měsíc až dva dáme po práci něco dobrého a dopřeje si také pořádnou vlasovou péči. 

 

Jaký používáš VOONO odstín? 

Své vlasy mám rovné jako hřebíky, tmavě hnědé a oživuji je odstínem Copper. Ten zrzavý odlesk na sluníčku je parádní! Občas do Copperu přimíchám trochu Cassia Obovata a přidám citron. Barva je o to víc zářivější!
V mé koupelně toho moc nenajdete. Na vaně je položený šampon a kondicionér od Voono a když se chci trochu dopřát, tak si vlasy foukám přes velký kulatý kartáč, s použitím Sea Salt Spreje, který je fixuje i při foukání do rovna. Navíc krásně voní, proto si jej občas do vlasů stříknu jen tak, pro tu vůni a pro radost.

 

Jinak mi nevadí mít vlasy tak nějak na divoko. Všude jezdím na kole nebo koloběžce a líbí se mi, když si jen tak vlají ve větru. Nikdy jsem nebyla příznivcem copů nebo složitých účesů, a tak svou hřívu nechávám žít vlastním životem.

 

 

Využívá VOONO u tebe doma ještě někdo jiný? 

Do přírodní péče jsem navrtala i přítele. Používá můj šampon a dokonce občas uvítá bylinný zábal, který mu zklidňuje pokožku hlavy. Sdílíme i Sea Salt Sprej, který je skvělý na jeho kudrliny. 

 

Tímto bychom za nás, i za naše přírodní kadeřnictví Baj’s by VOONO, chtěli popřát hodně štěstí, pevné nervy a elán všem kadeřnictvím a salonům, které využívají přírodní vlasovou kosmetiku. Využijte období klidu k seberozvoji, rešerši trhu a k posunutí vašich služeb o úroveň výše.