Péče o vlasy v létě

Co se dozvíš v tomto článku?

  • Jak připravit vlasy na léto
  • Jak vlasy chránit před letními paprsky
  • Jaké vlasové přípravky jsou na léto vhodné
  • Jak zabránit vymývání henny
  • Co vlasy v létě ohrožuje

Víš, jak pečovat o vlasy v létě? Doma i na dovolené? Co vlasy v létě nejčastěji ohrožuje? Vše se dozvíš v našem novém blogovém článku.

 

Jak pečovat o vlasy v létě?

Vlasy dostávají přes léto pořádně zabrat a nedostatečná péče o naší hřívu by se nám mohla nehezky vymstít. Přes letní měsíce bývají vlasy více vysušené a ztrácí svůj přirozený lesk. Mohou se i lámat a třepit. Důležitá je tedy hydratace jak vlasů, tak vlasové pokožky. 

 

  • Použití masky na vlasy alespoň jednou týdně vlasům jen prospěje. 
  • Kulmě i žehličce se v létě raději vyhni a délky vlasů nech přirozeně uschnout.
  • Před nebezpečným UV zářením pomůže vlasy ochránit stylová pokrývka hlavy, ať už klobouk, kšiltovka či trendy šátek.

 

 

Jak se starat o vlasy doma a na dovolené?

Moře, sluníčko, bazén a pohoda. Ideální letní dovolená, na kterou se jistě všichni těšíme. Naše vlasy už ale tolik ne. Abychom vlasy uchránili před pískem, slanou vodou, chlórem a ostrými slunečními paprsky, je třeba jim i na dovolené věnovat speciální péči. 

 

 

Nejen u moře, ale i u nás doma mohou mít sluneční paprsky velkou sílu a napáchat tak škody. I zde platí, že je nutné si hlavu chránit pokrývkou. 

Pro styling vlasů k večernímu posezení použij oblíbený Sea Salt Sprej, který vlasy nezatěžuje. A alespoň 1x – 2x měsíčně aplikuj přírodní masku na vlasy. Široký výběr masek pro různé typy vlasů, najdeš na odkazu zde.

 

 

Vymývání henny na dovolené

Přírodní VOONO barvy jsou rostlinného původu, v průběhu měsíce se tak mohou vymývat. V létě se ovšem mohou vymývat rychleji, vzhledem k nadměrnému koupání a slunění. Přidáváme ti tak recept, co dělat, aby se ti barva zase oživila.

 

Recept na oživení barvy

Směs bylin smíchej v 1 misce a zalij teplou vodou o teplotě 50 stupňů Celsia. Poté přidej 5 kapek arganového oleje. Bylinnou směs aplikuj na umyté vlasy a nech působit na vlhkých vlasech 30 minut. Poté směs opláchni.

 

Co vlasy v létě nejčastěji ohrožuje?

Úhlavním nepřítelem je především slunce a s ním spojené UV záření. Stejně jako má UV záření neblahý vliv na naší pokožku, škodí i vlasům. Spolu s chlórem, solí, pískem a větrem je to téměř smrtelná kombinace. Fénováni, časté mytí vlasů (mimo dovolenou) a nadměrné používání stylingových přípravků, vlasům neprospívá obecně, ale o to hůře to vlasy snášejí přes léto. 

 

Pokud letní péči o vlasy nepodceníš, není třeba se ale ničeho bát! Přejeme všem super léto a budeme rádi, když nás označíš na Instagramu!