Nezapadáš?

Otevřený dopis VOONO všem ženám

Dnešní doba je šílená a plná přízvisek, značek, skupin… Každý někam patří a kdo ne, tak tam patřit chce. Proč? Abychom se konečně cítili někde jako doma, jako mezi svými. Jaká je ale konečná cena tohoto fenoménu?

My ženy obecně jsme vystavovány velkému tlaku. Každý den se na nás chrlí fotky nádherných a bezchybných žen. Co předtím způsobovala média, teď děláme hlavně my sami a to na sociálních sítích. Perfektní životy perfektních lidí. Dělám tohle, tohle a tohle ale určitě nikdy nedělám tohle, protože jsem tohle. A takhle to jede dál a dál každý den, jako podle návodu.

Určitě jste se s tím sami setkali. Někdo se na vás pohoršeně podíval, protože jste si právě dala obyčejnou rtěnku z drogerky, která určitě není přírodní, vy se v ní cítíte sice skvěle, ale hned vás trochu hryže svědomí, že nejste dost natur ani vegan.

Nejlepší kamarádka vás odsoudila, když jste se jí přiznala, že jste si musela dát (polo)chemickou barvu na vlasy, abyste zakryla první šediny, ze kterých jste tak nešťastná… Mimochodem vyměňte kamarádku. Ta nejlepší půjde s vámi zakopávat mrtvoly a určitě s vámi zakope i první šediny.

 Možná jste se v domnění, že budete lepší feministka, zapomněla o sebe starat a všude říkáte, jak je to vlastně fajn, když vás žádný muž neotravuje – říkáte to samozřejmě ostatním feministkám, které nadšeně přikyvují a jsou na vás pyšné. Pak se ale vracíte sama domů a je vám vlastně smutno a přeci jen vás štve, že nejste tak krásná jako dřív.

Ano, feminismus je potřeba. Stejně jako zdravý životní styl a život bez chemie. Stejně tak jako přírodní barvy na vlasy od VOONO a ne ty chemické. Stejně tak jako přírodní stíny na oči a rtěnka. Taky bio zelenina a ovoce.

Stejně tak je, ale důležité cítit se dobře ve své vlastní kůži. Mít požitek z toho dívat se na sebe do zrcadla a cítit obdiv pokaždé když se projdete po ulici. Cítit lásku, smích, radost, emoce a hlavně svobodu! Svoboda je totiž to, co nám v dnešní době chybí nejvíce. Sami denně dáváme svolení, abychom se spoutali. Dobrovolně se připravujeme o to, co nám dělá největší radost jen pro to, abychom někam patřili.

Vždyť je to čirý nesmysl. To nejdůležitější co na světě máme je právě ta svoboda. Svoboda jsme my sami. Ráno se vzbudit a celý den si dělat, co vy chcete. Myslíte si, že je to nereálné? Zkuste to.

Nakopejte své zvyky do zadku, přestaňme soudit a nebuďme souzeny. Každá jsme bohyně, jen každá se odemkne jiným klíčem. Nejsme univerzální – ani my ani klíč. Upřímně, byla by obrovská škoda, aby ta vaše nebyla vidět. Ženy, jsme krásné uvnitř i navenek – ať jsme takové nebo makové. Klidně dělejte všechno tak, jak vám vaše skupina říká, ale tu jednu jedinou si udělejte prosím jinak. Protože pak jste to konečně vy a nikdo jiný.

Netrestejme se za to, že nejsme stoprocentně přírodní a bio ženy a občas sjedeme na „špatnou“ stranu. A pamatujte, že poslušné ženy málokdy tvoří historii. Tak jděte občas proti pravidlům a hlavně žijte.

Vaše VOONO