Jak chránit vlasy před sluncem

Léto je tady a s ním i naše každoroční obava zničených a zacuchaných vlasů od sluníčka a chlorované vody. Zkrátka noční můra každé z nás. Co když je tu ale řešení, jak chránit vlasy před sluncem, mořem a bazény?

Připravili jsme si pro Vás souhrn těch nejlepších tipů a triků.

  1. Než si půjdete zaplavat, jděte do sprchy a namočte si vlasy normální vodou. Vlasy potom nebudou vsakovat takové množství chlóru.
  2. Obalte si vlasy olejem. Třeba arganovým nebo kokosovým. Ochrání Vaše vlasy před solí i chlórem. Navíc obsahují další cenné UV filtry proti sluníčku.
  3. Vyhrajte si s účesy. Stáhněte si vlasy do copů, a zatočte si je nahoru, aby vlasy byly co nejvíce chráněny.
  4. Vždy si vlasy po koupání umyjte přírodním šampónem a kondicionérem, aby se vlasy vyživily a nedošlo k dalšímu nežádoucímu vysušení.
  5. Barvěte si své vlasy hennou a rostlinnými barvami. Věděli jste, že henna obsahuje UV filtr, který přirozeně chrání Vaše vlasy? Henna totiž vlas při barvení obaluje a vytváří tak ochranný obal.
  6. Smíchejte si své domácí ochranné spreje proti sluníčku, které průběžně stříkejte do vlasů před každým koupáním a také po koupání. Zkuste smíchat například vodu s Vaším oblíbeným kondicionérem v poměru 10:1 do rozprašovače. Protřepejte a tra dá, můžete chránit Vaše vlasy kdekoliv a kdykoliv.

Tak vidíte, není čeho se bát. Tak hurá do bazénu. Máte další tipy a Vámi osvědčené metody? Dejte nám vědět!