Co může za vypadávání vlasů?

Jaké mohou být příčiny vypadávání vlasů? 

  • roční období 
  • porod nebo těhotenství 
  • menopauza 
  • dlouhodobý stres
  • špatná vlasová péče 
  • vlasová kosmetika s obsahem chemie 
  • genetika 
  • nevhodný hřeben 
  • špatný životní styl a hlavně jídelníček 
  • léky 
  • culíky a jiné stylingové produkty

Vypadávání vlasů jsou častou příčinou dlouhodobého stresu nebo třeba menopauzy. Jaké další faktory mohou hrát roli a jak se s nadměrným vypadáváním vlasů popasovat? To ti dnes prozradíme.

 

 

 

 

Jak poznat nadměrné vypadávání vlasů 

Člověk má na hlavě více než 100 000 vlasů a každodenní vypadávání vlasů je naprosto normální. Podle americké akademie dermatologů je to 50 až 100 vlasů denně. A pokud máš vlasy husté, je zcela normální, že vám jich vypadne ještě více. Kdy se začít bát? Pokud se ti vlasy uvolňují v chomáčcích nebo zaznamenáš opravdu větší množství vlasů v hřebenu, je načase zpozornět. 

 

Můžou za to hormony 

Nejčastější příčinou bývají hormony a to obzvlášť v období menopauzy. Dochází totiž k poklesu hladiny estrogenu a progesteronu a zároveň začnou vlasy slábnout, řídnout a pomaleji rostou. Pokles těchto hormonů může být rovněž spouštěčem zvýšené produkce androgenů, především testostreonu, a důvodem stažení vlasových folikulů.

 

Každodenní péče je základ 

I když to zní jako klišé, základem je samozřejmě správná vlasová rutina. Používání kvalitní vlasové kosmetiky bez obsahu chemie, která je určena pro poškozené a slabé vlasy. V případě vysokého vypadávání vlasů eliminuj používání žehličky na vlasy nebo kulmy a dej pozor na uvazování těsných culíků a jiných vlasových pomůcek, které mohou vlasy mechanicky poškodit. 

 

První pomoc pro tvé vlasy

Nikdy není pozdě s vypadáváním vlasů začít bojovat. Dopřej si vlasovou kúru, která tvým vlasům pomůže dostat se zpátky na nohy! Na vlasovou pokožku aplikuj masku na vlasy Hair of Gaurí, která obsahuje blahodární bylinky, které pomohou zpomalit vypadávání vlasů. 

 

Tuto masku aplikuj minimálně jednou měsíčně! 

 

Návod:

2 lžíce masky Hair of Gaurí zalij studenou vodou (maximálně do 30° Celsia), přidej 1 lžíci jojobového oleje a smíchej dohromady. Vzniklou kašičku aplikuj na vlhkou vlasovou pokožku (masku neaplikuj na celé vlasy). Domácí masku nech působit 15-30 minut a poté opláchni.

 

Doplň správné vitamíny 

Vypadávání vlasů může být způsobeno absencí některých vitamínů v těle. Doporučujeme tedy pravidelně používat vlasové vitamíny, které tvým vlasům pomohou s regenerací a s urychlením růstu nových vlasových folikul. 

 

Dárkový balíček obsahuje VOONO hydratační šampon a  B-komplex, který přispívá k psychické pohodě, snižuje stres, únavu a vyčerpání. Udržuje pleť, vlasy a nehty v dobrém stavu a pomáhá ulevit od alergických reakcí. Obsahuje všech 11 vitamínů B. Napomáhá bojovat se stresem a tím i s padáním vlasů.