5 VOONO bylinek, které najdeš v henně

Jaké bylinky najdeš ve VOONO barvě? 

  • Indický angrešt
  • Senna italica
  • Henovník bílý
  • Shikakai
  • Bakopa drobnolistá

VOONO produkty jsou 100% přírodní, složené pouze z bylin bez pesticidů a herbicidů. Jaké bylinky v našich produktech najdeš, jaké mají účinky a benefity? Nahlédni do našeho VOONO herbáře, který ti prozradí 5 bylinek, které skrývají tajemství přírody. 

 

 

 

 

Indický angrešt 

Česky Smuteň lékařská je indický posvátný strom, který plodí silně výživné plody – amalak po našem indický angrešt. Amla, Amlaka, Amlaki, Embilika lékařská, latinsky Emblica officinalis nebo Phyllanthus emblica. Plody jsou kyselé, trpké, sladké, hořké a ostré. Co je pro nás hlavní je, že jsou přímo ,,nadupané“ vitamínem C. Amla má 20x více céčka než ostatní citrusové plody a právě proto je skvělým přírodním zdrojem antioxidantů. 

 

Senna italica

Senna italica je známá spíše jako bezbarvá henna. Drcené listy tohoto keře jsou využívány k léčbě onemocnění vlasové pokožky a na podporu kvality vlasů. Pasta z této byliny se tedy může použít jako kondicionér nebo při akutních problémech s vlasovou pokožkou. 

 

 

 

 

Henovník bílý 

Henna, kterou si nanášíme na vlasy, pochází z rostliny zvané Lawsonia inermis, která roste zejména v jižní Asii a Africe, kde dorůstá výšky 5 metrů. Nejcennější jsou listy, protože právě z nich se henna získává. 

 

Nejmladší listy mají barvivo velmi světlé, nejstarší lístky nabízejí odstíny hodně syté a tmavší. Listy se suší a rozdrtí na jemný prášek. Když se zkombinuje prášek z listů odlišného stáří, vzniknou tím nádherné barevné varianty, které používáme i v našich barvách

 

Shikakai 

Senegalia rugata se již od starověku tradičně používá k péči o vlasy. Za účelem jeho přípravy se ovocné lusky, listy a kůra rostliny suší a následně melou na prášek. Tento prášek je jemný, zaceluje vlasové vlákno a nezbavuje prameny jejich přirozených olejů. 

 

 

 

 

Bakopa drobnolistá

Bacopa monnieri je drobná, teplomilná, vytrvalá, nearomatická, vlhkomilná bylina rostoucí na podmáčených místech nebo v klidných, mělkých vodách. Má regenerační účinky, zpomaluje stárnutí, zklidňuje vlasovou pokožku a je vhodná zejména pro osoby s dermatologickými potížemi.