Herečka Zuska Velichová se barví VOONO

Krásná herečka Zuska Velichová pečuje o svoje zrzavé vlasy barvami VOONO, jak prozrazuje v našem rozhovoru. Dokonce pro nás nafotila nové VOONO fotky (budou brzo!). Těšíte se?

 

 

1) Děkujeme, že jste si našla čas na rozhovor s VOONO. Jste vytížená herečka, jak se Vám daří? Na čem aktuálně děláte?

Potěšení na mé straně. Mojí ambicí je podporovat přírodu, co nejvíce to jde. Je tedy pro mě velkou ctí moci podpořit přírodní kosmetiku jako je VOONO, kterou sama používám. Co se týká mé práce, tak teď přes léto hraji ve dvou pohádkách, které poběží v kinech během příštího roku. Ta jedna je pohádková legenda s názvem „Sendivoj alchymista“ od režisérky Marthy Olšrové a tu druhou pohádku točí Zdeněk Troška. Letos se mě netýkají ani divadelní prázdniny, protože i přes léto jsem k zastižení na jevišti v představení „Dívčí válka“ od Ringo Čecha. Kromě herectví jsem činná v televizi i jako asistentka režie. Příští měsíc mě čeká poprvé i pozice porotkyně na 41. filmovém festivalu komedie v Novém Městě nad Metují, kde budu po boku Zdeňka Zelenky, Ondřeje Kepky, Věry Míškové a dalších filmových profesionálů. Kromě herectví, asistentky režie a porotkyně, jsem začala ještě spolupracovat s mým spolužákem ze Španělska (studovala jsem tam herectví) na novém filmovém scénáři. Ještě během studií jsme spolu vytvořili divadelní představení „Spanish Rose“, ze kterého byli Španělé nadšení a tedy jsme se rozhodli, že naší spolupráci upgradujeme na mezinárodní film. Takže je toho hodně na co se těšit a hlavně jak rozveselit diváky 🙂

 

2) Jaký je Váš běžný den? Kolik času během dne věnujete péči o samu sebe?

Musím se přiznat, že péči o samu sebe věnuji minimálně, anebo teda tolik, kolik je nutno. Mám hodně práce, zájmů, aktivit a v rámci toho péči o sebe mám až na posledním místě, ale samozřejmě i tak to má pro mě důležité místo. To je snad i další důvod proč mi vyhovuje vaše kosmetika. Nabarvit si vlasy mohu kdekoliv jsem, sama a rychle. Je to efektivní způsob, jak vše pozvládat. Hodně cestuji, takže je pro mě výhodné, že si mohu vlasy nabarvit sama i na hotelovém pokoji a nemusím čekat, až se zrovna udělá místo u mé oblíbené kadeřnice, která má většinou plný diář.

 

Foto: Vojtěch Resler

 

3) Jakou kosmetiku preferujete? Vybíráte dle značky nebo přírodního složení?

Dříve jsem používala jednu dobře známou chemickou značku. Ale přišel den, kdy jsem začala silně pociťovat, jak mě začala pálit pokožka. V ten den jsem si uvědomila, že chci mít s chemií, co nejméně společného.

 

4) Proč v péči o vlasy volíte VOONO?

V ten moment, kdy jsem se rozloučila s chemickými preparáty, jsem začala okamžitě hledat informace o přírodní kosmetice. Hledala jsem na internetu, ptala jsem se kamarádek, dokonce i maskérek na natáčení. Nejlepším výsledkem, který jsem našla, pro mě bylo VOONO. Kromě přírodního složení se mi líbí, že si vaše kosmetika drží i estetiku a design.

 

5) Co byste poradila našim zákazníkům ohledně péče o vlasy? Máte nějaké rady či tajné triky?

Slyšela jsem jednu uživatelku přírodní kosmetiky, že užívání vzdala, protože pro ni bylo těžké přejít z chemické barvy na přírodní. I já jsem se potýkala s podobnou obtíží. Poradila bych to, aby to člověk nevzdával a rozhodně zkoušel, co mu vyhovuje a co mu sedí tak, aby byl ve výsledku spokojený. Mě třeba začalo vyhovovat dávat si barvičku jen na hodinu, kdežto na začátku jsem si jí dávala na celou noc. Také si do barvy občas přidám citrón anebo heřmánkový čaj. Je dobré věci zkoušet a hlavně vydržet na cestě za ideální představou 🙂

 

Foto: Jiří Šubrt

 

6) Jaký je Váš lifestyle? Žijete hodně zdravě (eko-bio-vegan)?

Od dětství jsem bývala čistý vegetarián. Ale teď v dospělosti jsem zařadila i bílé maso z toho důvodu, že né vždy se mi zadařilo zařadit správný poměr bílkovin do stravy. Tělo potřebuje bílkoviny, sacharidy, tuky, minerály a vitamíny, aby správně fungovalo. Když jsem byla vegetarián, tak v mém jídelníčku převažovaly sacharidy. Naučila jsem se jíst maso, abych si byla jistá, že tělo dostává vše. Každý člověk je velmi individuální. Někdo potřebuje živočisné bílkoviny, někdo prostě pouze vegetariánské a někomu vyhovuje cokoliv.

 

7) Čím se v životě řídíte? Kde nabíráte energii a sílu? Jaké jsou Vaše sny a ambice?

V životě se řídím zásadou, že všechno souvisí se vším. Velmi zjednodušený příklad: jak já se dnes chovám ke druhému člověku, tak ten se bude chovat ke třetímu a ten třetí pak zase ke mně. Nic se neděje náhodou. Snažím se ze sebe dávat druhým vždy to nejlepší, co dokážu, tak snad se mi to daří. Jak už psal Hemingway ve své knize: ,,Neptej se komu zvoní hrana, zvoní v tobě“. Co se týká energie a síly. Já mám energie a síly už od dětství nadbytek. Tedy mě vlastně velmi dobíjí, když můžu svojí energii sdílet a dávat. Naplňuje mě setkávání s přátelskými lidmi, také pobyt v přírodě nebo cokoliv co je spjaté s vodou. Voda je moje srdeční téma. Miluji jakoukoliv formu vody a obzvláště moře. Jsem ambiciózní člověk. Mít cíle je skvělá věc, protože nejkrásnější na cíli je právě ta cesta. Aby člověk dosáhl nějaký cíl, potřebuje se naučit mnoho věcí na své cestě. Z tohoto důvodu si dávám ty největší cíle, protože mě velmi baví se učit a rozvíjet. 

 

Děkujeme za rozhovor.

 

Úvodní foto: Iwona Navrátilová