Nejlepší ocet na vlasy – DIY recept

voono medium brown ocet

Budeme potřebovat:

 

  • BIO jablečný ocet
  • Filtrovaná voda
  • esenciální olej (například máta, vanilka, grep apod.)

My považujeme, že nejlepší ocet na vlasy je jablečný, nejlépe zakoupený v BIO kvalitě.

Jablečný ocet obsahuje draslík, fosfor, vápník, chlor, hořčík, síru, křemík a sodík. Také v něm najdeme kyselinu mléčnou a octovou, to vše doplní pektiny a vitamíny A, B, C a E.  Tato kombinace zdraví prospěšných látek snižuje vypadávání vlasů a množství lupů. Také pomáhá udržovat správné pH pokožky na hlavě a snižuje tvorbu kožního mazu. Při pravidelném používání jablečného octa jsou vlasy měkčí, lesklejší a výrazně lépe se rozčesávají.

 

Ocet se dá také použít do červený odstínů jako je Wine red, Orange, Copper nebo do čisté Henna Lawsonia, které můžete naleznout na e-shopu. Ocet dodá červeným odstínům hlubší červený odlesk.

DIY Recept na krásné a lesklé vlasy

 

 

 

Postup:

Smícháte 3 polévkové lžíce BIO jablečného octu s 200 ml filtrované vody. Pro podporu vůně, přidejte 3 kapky esenciálního oleje. Můžete zvolit mátu, grep, vanilku nebo jiný.

 

Sprej aplikujete do vlhkých vlasů po umytí. Jakmile vlasy budou suché, zápach po octu hned odejde, takže se nemusíte obávat, že vám vlasy budou zapáchat po octu.

 

Jablečný ocet podporuje velmi růst vlasů a je vhodný pro barvené i nebarvené vlasy. Tmavovláskám však můžou rychleji světlat vlasy.

 

Vyzkoušejte a uvidíte ten rozdíl.