Alergie na hennu

Proč si vybrat VOONO?

  • 100% přírodní vlasová kosmetika
  • bez chemie, chemických derivátů a peroxidu
  • netestováno na zvířatech
  • vyrobeno z kvalitních bylin, které nebyly ošetřeny pesticidy během pěstování 
  • vhodné pro těhotné a kojící maminky 
  • pro všechny typy vlasů a věkové kategorie
  • odzkoušeno našimi zákazníky ve skupině Barvíme se VOONO hennou 

Alergie může být úplně na všechno, od mléka až po kosmetické produkty. Hypersenzitivní lidé, osoby s dermatologickými potížemi nebo jedinci s citlivou pokožkou, se mohou obávat nepříjemných alergických reakcí na nové kosmetické produkty. Existuje však alergie na hennu a pokud ano, lze hennu nejdřív otestovat? 

 

Komu hrozí alergie na hennu? 

Novou alergii samozřejmě nepoznáš dopředu. Můžeme si ale troufnout říct, že pokud používáš přírodní vlasovou kosmetiku a nikdy tě žádná alergická reakce netrápila, je riziko alergie velmi malé. Nicméně si hennu také můžeš před prvním barvením nejdříve zkusit. Na pozoru buď, pokud jsi alergik, astmatik nebo ekzematik. Také zbystři pokud jsi měla v minulosti alergii na nějakou bylinu nebo jiný přírodní produkt (éterické oleje, ovoce, plody, případně zvířata). V těchto případech určitě doporučujeme hennu nejdříve vyzkoušet, případně se poradit se svým kožním lékařem. 

 

 

Test snášenlivosti 

Trochu henny rozmíchej s vodou a nanes na citlivé a jemné místo na svém těle, kde barva nebude vidět např. ruka nebo místo za uchem. Pokud se na místě neobjeví svědění, zarudnutí nebo jiné příznaky alergické reakce, lze následující den vesele barvit. 

 

 

Proč je tedy tolik zmínek o alergii na hennu? 

Mýty často vycházejí z nedostatečné znalosti a preferování levnějších značek, které nemají potřebnou certifikaci. 

  1. V některých přírodních barvách na vlasy se objevuje například příměs skořice, která právě může způsobovat alergickou reakci. 
  2. Dalším viníkem je určitě indigo, ve kterém se může vyskytovat PPD neboli P-phenylenediamine, což je velmi levná syntetická látka, která skvěle podpoří barvící schopnost a nachází se tedy v levných a nedůvěryhodných značkách. 
  3. Poslední častou příčinou jsou obsažené pesticidy, které byly použity při pěstování bylin určených pro výrobu barvících směsí. 
  4. Nedodržení doporučených postupů, vždy je potřeba držet se návodu a doporučení. 

Co to znamená? Vždy dávej přednost kvalitním produktům, které jsou ověřeny zákazníky s dostatečnou certifikací. Dívej se na složení a vždy si dávej na pokožku a vlasy jen to nejlepší. Jedině tak předejdeš trápení a nevyžádaným alergickým reakcím, za které kvalitní 100% přírodní henna nemůže.