Vypadávání vlasů – jak na to?

Neznáme člověka, kterého by netrápilo vypadávání vlasů – ženy i muže bez rozdílu. I proto jsme se rozhodli sepsat pár rad a tipů jak na vypadávání vlasů, jelikož je spousta faktorů, na které se lze zaměřit a vylepšit je. Krásné a silné vlasy totiž nejsou pouze otázkou DNA.

Spousta lidí, jako první napadne právě genetika nebo hormony, které stojí za vypadáváním vlasů. Jediný problém to, ale rozhodně není a často se zapomínají podívat do lednice a do koupelnových skříněk. Tam totiž mohou nalézt pravou příčinu problému.

Jak už jsme zmiňovali v našem článku o detoxu, někdy naše tělo potřebuje „promazat“ stejně jako staré kolo. Tak to prostě je. Proto i zdraví vlasů je ovlivněno celkovým zdravím našeho těla a velmi se to na nich odráží. Jste dostatečně hydratovaní? Pokud ne, vlasy okamžitě ztrácí pružnost a lesk, tak si na to dejte pozor.

Další a podle nás tou nejdůležitější věcí je vlasová kosmetika, kterou používáme. Šampony, kondicionéry, masky a další vlasové přípravky by měly být absolutně čisté a bez jakýchkoliv chemických složek. Rozhodně nechceme žádné parabeny ani silikony na našich vlasech a vlasové pokožce. Všechny tyto věci totiž naší vlasovou pokožku ucpávají a vlas v podstatě umrtví. Vznikají tak nejrůznější potíže počínaje lupy až právě po vypadávání vlasů nemluvě ani o suchých a lámavých vlasech.

Je dobré si jednou za čas dát i výživovou vlasovou masku, která pomáhá vyrovnávat přirozené prostředí vlasové pokožky, a rostou po ní nové vlásky. Zkusit můžete třeba tu naší od VOONO Hair of Gaurí. Ne nadarmo jsme jí pojmenovali po jedné bohyni s nádhernými vlasy.

Skvělá je také masáž vlasové pokožky, která pokožku krásně prokrví a vlasy tak mohou růst rychleji a silnější.

Takže na co si dát pozor?  Tady je náš VOONO seznam. ↓

– žehlení vlasů a fénování moc horkým vzduchem

– parabenové vlasové přípravky

– nedostatek pitného režimu

– nevhodná strava/ málo vitamínů

– chemické barvy na vlasy / vlasové přípravky

– trvalá / kulmování

– koupáni v chlorované vodě, kde se čistí Savem a podobnými chemickými látkami (takže téměř každé koupaliště)

– starý a nevyčištěný hřeben na vlasy (obsahuje plísně a jiné nečistoty)

– spánek s mokrými vlasy (vaše pokožka nedýchá a začnou se vytvářet plísně a další kožní problémy)

A co vy? Ti, kteří řeší neustálý boj s vlasy? Hřešíte někde?