„VOONO Copper je prostě top.“ říká naše zákazníce

Máme tady další inspirativní rozhovor s krásnou dlouhovlasou zrzavou ženou a maminkou, paní Pájou Kotrlovou. Hezké čtení. 🙂

 

 


Máte nádherné dlouhé zrzavé vlasy. 🙂 Prozradíte nám Váš tajný recept na krásné a zdravé vlasy? Jaká je Vaše vlasová rutina a jakou vlasovou péči používáte?

S příchodem první dcerky jsem se rozhodla skončit s chemickými přípravky a používat pouze přírodní kosmetiku. Byla jsem mile překvapena změnou a jednoduchostí v nakupování. Nestála jsem hodiny u regálů s šampóny a nepřemýšlela, jestli chci objem nebo hebkost nebo něco na regeneraci. Prostě když si vlasy neničíte chemií, nic z toho nepotřebujete. 🙂 O vlasy nyní pečuji tak, že je skoro nemyji. Snažím se vydržet co nejdéle (vlastně spíš jde o můj psychický stav, kdy mám pocit, že musím vlasy umýt, abych se cítila „čistá“). A když teda tento moment nastane je to pro mne skoro denní obřad. 🙂 Jako alternativu mám v plánu vyzkoušet vaši masku Hair of gaurí, která je mi složením velmi sympatická. Nejdříve vlasy hodně rozčešu hřebenem a masíruji pokožku hlavy a snažím se jejich přirozenou ochranu dostat do délky, poté vlasy umyji jen kašičkou z žitné mouky. Mouku nanáším jen na pokožku hlavy a ke kořínkům, do délky vlasů vůbec mouku nenanáším. Zkoušela jsem různé alternativy, tuhé přírodní šampóny, ale nic z toho mi nesedlo. Po této péči vlasy najednou získaly lesk a pevnost a své přirozené vlasnosti a hlavně začaly lépe růst. Viditelná změna byla cca po třech měsících.

 

Proč jste se rozhodla barvit si vlasy?

Mé přirozené vlasy jsou jako myší kožíšek, přírodní henna jim dodá šmrnc. Vlasy jsou zajímavější a přitom stále zdravé.

 


Jak jste narazila na VOONO? Jste s námi spokojená?

Hledala jsem opravdu zrzavou hennu, avšak většina z nich chytala do červena. VOONO Copper je opravdu nádherná. Přesně podle mých představ.

 


Zkoušela jste i jiné způsoby barvení vlasů (chemické/alternativní/domácí/kadeřnictví…)? Co Vám nejvíc vyhovuje?

Ano jistě. Barvila jsem se. Chemicky – vlasy byly hodně oslabené, lámaly se a za chvíli šel vidět nepřirozený odrůst. Vyzkoušela sem také různé druhy hen, ale buď mi vadila konzistence kaše, která se špatně vymývala a nebo odstín. VOONO Copper je prostě top v opravdu zrzavém odstínu a konzistence henny je jemná, velmi dobře se s ní pracuje.

 

 

Přemýšlíte i nad změnou odstínu nebo zůstanete u zrzavé?

Zrzavá mi asi zůstane, spíše si pohrávám se způsobem aplikace. Někdy přidám citrón, někdy heřmánkový výluh. 🙂

 

Obecně preferujete spíše eko/bio/vegan-kosmetiku nebo jaké jsou hlavní faktory u výběru kosmetiky pro Vás?

U nás doma si nyní vystačíme s kokosovým olejem, bambuckým máslem, olivovým mýdlem a žitnou moukou. 🙂 Prášek na praní a deodorant si vyrábím sama. Jak je ten život najednou jednodušší, drogerii vlastně ani nenavštěvuji. Když něco vyjímečně kupuji hledám v přírodních variantách, které nejsou testovány na zvířatech a ideálně vyrobené v ČR lokálním výrobcem.

 

Ráda nakupujete kosmetiku na internetu z pohodlí domova nebo si raději zajdete do drogerie?

Nakupuji moc ráda na místních trzích a různých festivalech. Ostatní suroviny většinou objednávám a následně vyrábím produkt sama.

 

Prozradíte nám něco víc o sebe? Jaká je Vaše profese, čemu se věnujete ve volným čase?

Nyní jsem na rodičovské „dovolené“ se dvěmi úžasnými dcerkami. Společně se staráme o zahradu, kde pěstujeme zeleninu a bylinky. Vyrábíme sirupy, marmelády, zavařeniny, čaje, šumivky do koupele a různé mastičky a balzámy. Dále moc ráda šiji na stroji a to hlavně z upcyklovaných materiálů, ráda fotím, kreslím a maluji. Navštěvuji ráda secondhandy a místní swap akce. A k tomu všemu mám skvělého manžela, který vyrábí dětem dřevěné hračky a nám všem originální dřevěný nábytek s duší.

 

 

Jste i maminka, jak zvládáte práci, péči o děti a zároveň i o semu sebe?

Mám opravdu hodné děti a to, že s nimi mohu být doma, si opravdu užívám. V péči o ně mi velmi pomohlo kontaktní rodičovství a nošení v šátku. Všichni moc rádi chodíme bosi, nebo v barefoot obuvi. Holky chodí na gymnastiku, my s manželem na crossfit.

A největším učitelem je příroda okolo nás. 🙂

 

Děkujeme za krásný rozhovor.

Foto by Renatice FOTO