Vliv stresu na vlasy

Jaké produkty používat v případě vypadávání vlasů? 

  • Hydratační šampon a kondicionér pro poškozené vlasy nebo tuhý kopřivový šampon
  • Masku na vlasy Hair of Gaurí
  • Vitamínová maska na vlasy Amla 
  • Vitamíny a doplňky stravy 

Ač ti to možná nepřipadá, stres má velký vliv na kvalitu našich vlasů. V důsledku dlouhodobého stresu může způsobit až jejich řídnutí a vypadávání. Jak působí stres na naše vlasy a co působí jako první pomoc při tomto problému zjistíš v tomto článku. 

 

Při dlouhodobých problémech s vypadáváním vlasů se poraď se svým lékařem.

 

 

 

 

Jak působí stres na vlasy? 

Dle studií stres odčerpává energii fyzickou i psychickou. Každodenní tlak, výchova dětí, partnerský vztah, provoz domácnosti, starost o peníze… To všechno se na nás podepisuje! Na nás i našich vlasech. Tyto problémy spadají do kategorie dlouhodobého stresu. Naopak potom těžký stres je způsobený ztrátou zaměstnání, úmrtím v rodině a dalšími nešťastnými událostmi, které nás v životě bohužel potkají. 

 

Jaké jsou druhy ztrát vlasů

 

Telogenní effluvium 

Tento typ ztráty vlasů je vyvolán náhlým nebo silným stresem, který způsobí zvýšení míry vypadávání vlasů. Všeobecně lze říct, že k němu dochází vlivem dlouhodobého nepřerušovaného stresu nebo chronickým stresem. Takový stav bývá spíše přechodný a vlasy začínají znovu růst v průběhu dalších 6 – 9 měsíců.

 

Alopecia areata 

Tento typ ztráty vlasů je mnohem ničivější. Silný stres způsobí, že bílé krvinky napadají vlasové folikuly a to zastavuje růst vlasů. Vlasy pak vypadávají relativně rychle – obvykle v celých chomáčích či pramenech nebo na plochách v průběhu několika týdnů po vzniku stresující události. 

 

Desatero VOONO, které prospěje tobě i tvým vlasům 

  1. vyhýbej se komerčním produktům, které obsahuje chemické látky, které zatíží tvé vlasy → používej přírodní vlasovou kosmetiku 
  2. v případě přetrvávajících problémů aplikuj na vlasy masku Hair of Gaurí, která obsahuje blahodárné bylinky a výsledek je vidět již po první aplikaci 
  3. pravidelně používej masku na vlasy Amla s vysokým obsahem vitamínu C, která dodá tvým vlasům vitalitu a dlouhodobě zlepší jejich kvalitu 
  4. dodržuj pitný režim, který je pro tvé vlasy velmi důležitý 
  5. používej vhodné doplňky stravy a vitamíny, které dodají tvému tělu, co je potřeba
  6. nauč se stres lépe zvládat a zamysli se nad zdrojem stresových situací 
  7. medituj, tanči, cvič, odpočívej, tak, jak potřebuješ
  8. dopřej si jednou za čas pořádný odpočinek a dovolenou 
  9. jez zdravou a vyváženou stravu, vyhýbej se při stresu alkoholu a dalším návykovým látkám 
  10. dopřej si čas pro sebe, ať už na čtení nebo spánek

 

Tajný VOONO tip – Balíček proti stresu a padání vlasů 

Dárkový balíček obsahuje VOONO hydratační šampon a B-komplex, který přispívá k psychické pohodě, snižuje stres, únavu a vyčerpání. Udržuje pleť, vlasy a nehty v dobrém stavu a pomáhá ulevit od alergických reakcí. Obsahuje všech 11 vitamínů B. Napomáhá bojovat se stresem a tím i s padáním vlasů.

 

Více o tomto balíčku se dozvíš v našem dalším blogovém článku