Tekutý šampon vs. tuhý šampon

Co se v dnešním článku dozvíš?

  • Co je tuhý šampon?
  • Složení tuhého šamponu
  • Jak se používají
  • Výhody a nevýhody

Tuhé šampony jsou v poslední době velmi populární a oblíbené. Patříš mezi milovnice tuhých šamponů a ten svůj už nedáš z ruky nebo ještě váháš, zda je tuhý šampon tou správnou volbou? Jaké jsou výhody tuhých šamponu a v čem je naopak lepší tekutý? To vše a mnohem více se dozvíš v našem blogovém článku.

 

 

 

 

Co je tuhý šampon?

Jak název napovídá, tuhý šampon je pevnou formou tradičního tekutého šamponu. Hlavním rozdílem je, že tuhé šampony obecně často neobsahují stejné detergenty jako tekuté šampony, které někdy mohou vlasy zbavit jejich přirozených olejů. Místo toho jsou tuhé šampony vyrobeny z olejů, másel, kondicionérů a jemných čisticích prostředků, které jsou ztužené a zabalené do podoby připomínající klasické mýdlo. 

 

Náš VOONO tekutý hydratační šampon ale žádné škodlivé látky neobsahuje, takže je na tobě rozhodnout, co ti více vyhovuje.

 

Složení tuhý vs. tekutý šampon

VOONO kopřivový a heřmánkový šampon nabízí stejně bohatou pěnu jakou bys získala z tekutého šamponu. Navíc bez potřeby chemikálií a dalších přísad, které mohou časem vést k suchým vlasům a jejich lámání. Neobsahují vodu, a proto nepotřebují konzervační látky. Kromě ekologických obalů a biologicky odbouratelných složek jsou naše tuhé šampony zcela přírodní, což znamená, že neobsahují chemické látky, které by se dostávaly do vodních toků a mohly tak škodit volně žijícím živočichům. Neobsahují umělé vůně a sulfáty, které mohou pokožku vysoušet a podráždit.

 

Narozdíl od tuhých šamponů, tekuté šampony obsahují vodu, a tak je třeba konzervačních látek. VOONO hydratační šampon a kondicionér obsahuje pouze přírodní konzervační látky, které nejsou zdraví škodlivé. 

 

Použití

 

VOONO tuhý šampon je navržen tak, aby se vešel pohodlně do dlaně a nevyklouzl. Stači vlasy namočit, párkrát přejet šamponem a konečky prstů promasírovat od vlasové pokožky až po délky. Vytvoří se krásná pěna, na jakou jsi zvyklá u klasických šamponů. Šampon pak stačí opláchnout vodou. Výhodou je, že se dá tuhý šampon nakrájet. Když jedeš na dovču, nemusíš ho brát celý, ale jen kousek. 

 

Použití tekutého šamponu asi nemusíme detailně představovat. Náš VOONO hydratační šampon nanes na vlhké vlasy, vetři a nech 2 minuty působit, aby se do vlasů dostaly všechny potřebné látky. Poté vlasy opláchni vodou a následně použij VOONO hydratační kondicionér, který nech působit 3 minuty a znovu spláchni vodou.

 

 

 

 

Výhody a nevýhody tuhého šamponu

+ Vhodný na cestování (není povážován za tekutinu)
+ Ekologické balení – žádný plast
+ Vydrží až 40 použití
+ Šetrný k životnímu prostředí – při výrobě se spotřebuje menší množství vody, neznečišťuje vodu
+ Ruční výroba
+ 2v1 – na tělo i vlasy
+ Unisex – může ho používat i tvůj přítel

– Manipulace – musí se s ním umět pracovat
– Může vysychat a drolit se
– Ne každým vlasům vyhovuje
– Vlasům trvá déle, než si na něj zvyknou
– Pokud není vhodně skladován, může ubývat rychleji

 

Výhody a nevýhody tekutého šamponu

+ Vhodný i pro barvené vlasy
+ Lépe se s ním pracuje
+ Nevysychá a nedrolí se
+ Větší škála vůní
+ Možnost přelít do menších lahviček na cesty
+ Větší výběr pro konkrétní typ a problém vlasů
+ Větší cenové rozpětí

– Většinou není balen ekologicky
– Obsahuje větší množství látek, které nejsou čistě přírodního původu (byť jsou v přírodní kosmetice přijatelné)
– Obsahuje vodu, tudíž je třeba použít konzervační látky
– Je tekutý, tudíž se s ním hůře cestuje (někdy je těžké odhadnout potřebné množství na dovolenou)

 

Ať už jsi milovnicí tuhých šamponů nebo nedáš dopustit na svůj tekutý, nejdůležitější je, co vyhovuje tobě a tvým vlasům. Každá jsme jiná, máme jiné vlasy i jiné potřeby, proto vybírej jen podle sebe. U nás ve VOONO nabízíme obě varianty šamponů se zcela přírodním složením, takže se nemusíš bát, že bys šáhla vedle!