ROZHOVOR SE ZAKLADATELKOU VOONO

TIPY PRO KRÁSNÉ VLASY OD ZAKLADATELKY VOONO:

  1. Kyselé oplachy! Jinak to zabal.
  2. Nemýt vlasy příliš často.
  3. Mít kvalitní hřeben, který vlasy nedrhne.
  4. Vydržet ten jeden extra den s mastnou hlavou, když tak svázat vlasy do culíku. Přirozená mastnota vlasům pomáhá, netřeba se jí bát.
  5. Sledovat si denní příjem vitamínů a minerálů.

Konečně přinášíme rozhovor se zakladatelkou značky VOONO mladou podnikatelkou maminkou a uměleckou duší Kateřinou Schleifer. V interview nám odhalila kousek svého života, jak přišla na nápad vytvořit VOONO a prozradila i tipy, jak pečuje o svoje vlasy. Čtete níže.

 

 

 

1) Proč si se rozhodla založit firmu s přírodní vlasovou kosmetikou? Co tě k tomu vedlo a jak to všechno vzniklo?

Byla jsem po mateřské dovolené a zvažovala jsem, co budu dělat dál. Vždy jsem byla na volné noze, a proto jsem měla odvahu podnikat, nebála jsem se nových výzev. V tu dobu už jsem začínala s přírodní kosmetikou a vůbec přecházela na zdravější životní styl. Zkoušela jsem i přírodní barvení vlasů a doslova mi to zachránilo nejen vlasy ale i zdraví. Jednou jsem však měla špatnou zkušenost s nejmenovanou přírodní barvou a při reklamaci jsem se setkala bohužel i s velmi nepříjemnou komunikací. Byla jsem zklamaná, tudíž jsem zjistila, že na českém trhu schází barva na vlasy s hezkým vizuálem, ochotným poradenstím a kvalitním složením. Proto jsem se rozhodla to uchopit do vlastních rukou a dodat trhu něco nového. A tak založila jsem značku VOONO.

 

2) Jaká je hlavní mise značky VOONO?

Být alternativnější variantou ve vlasové kosmetice a dát zákazníkovi možnost volby zvolit si šetrnou variantu. Teda pokud máš alergii, citlivou vlasovou pokožku, jsi těhotná nebo jsi vegan a tak dále, VOONO je pro tebe jasná volba. Nechceme brojit proti chemické kosmetice – tá má svoje místo. Nám jde o to, nabídnout zákazníkům přírodní, ale pořád efektivní alternativu.

 

3) Proč zrovna název VOONO? Jak se to vlastně čte?

Čte se to česky, jak vidíš, teda V-O-O-N-O („vúno“ je pro Američany :D). Vzniklo to vlastně jako „blbej vtip“. 😀 Je to prostě vono! 🙂

 

 

4) A teď dost o VOONO! Všichni chceme vědět víc o tobě. 🙂 Kdo vlastně jsi, jakou máš povahu, co děláš, když nepracuješ?

Jsem matka, podnikatelka, zároveň spirituálně založený člověk. Jsem žena, co se má ráda, je sama sebou, no nebojí se otevřeně přiznat, když udělá chybu. Povahově tak trochu bláznivý člověk. 😀 Miluji adrenalin, umění, nekladu si limity a zároveň jsem velmi citlivá. Což je kombinace, která může být pro některé lidi celkem matoucí. 🙂 Do dospělosti jsem nevěděla, kam se s takovou povahou zařadit. Až dokud jsem přestala řešit, co si druzí o mně myslí. Když mi máma kladla otázku, zda můžu být aspoň jednou normální, moje odpověď byla NE! 😀 No a když nepracuji, ráda maluji, trávím čas s rodinou a zabývám se sebevzděláváním.

 

5) Jaký je tvůj lifestyle? Jsi veganka/vegetariánka, jíš jen bio potraviny, používáš jen eko-kosmetiku?

Jím převážně bio potraviny, snažím se vyhledávat etické eko produkty, ale nejsem tím posedlá. Moje kosmetika je přírodní a peru ekologicky. Snažím se investovat spíše do kvality než kvantity, abych neprodukovala zbytečný odpad. Ráda nakupuji ve vintage obchodech. Určitě preferuji zdravý životní styl, nepiju alkohol, ale nepřeháním to. Snažím se najít balanc. Občas mě uvidíte tlačit čínské nudle na stojáka ve spěchu, když jdu na schůzku a jednou za rok tu deci vína neodmítnu. Nepodporuji však pití alkoholu ani užívání drog.

 

6) Barvíš si vlasy? Chodíš do kadeřnictví nebo preferuješ domácí barvení? Jakou vlasovou péči používaš?

Vlasy si myju každý 3.-4. den, snažím se je nevysušovat častým mytím. Bez kyselých oplachů by moje vlasy nebyly tak lesklé a pružné. Pravidelně používám na vlasy vlastně vyrobené DIY tonikum. Jsem pro LOW NO SHAMPOO (přírodní metoda péče o vlasy) a používám pouze VOONO (také jsem si to sama navrhla :D). Snažím se vyhýbat parfémované vlasové kosmetice, nedělá mi to dobře, svědí pokožka, pálí mě oči a dusím se z toho. 5 let jsem se barvila pouze rostlinnýma barvama, teď se pomocí tónování snažím přejít na svůj původní odstín. Vždy jsem se barvila doma, ale poslední dobou si ráda dopřeju návštěvu kvalitního přírodního kadeřnictví, jednak z časové vytíženosti i jako příležitost se zrelaxovat.

 

7) Jaké jsou tvoje sny a cíle v podnikání a v osobním životě?

Chci aby VOONO bylo dostupné lidem na celém světe, protože vím, že se snažíme o to nejlepší a zaslouží si to být všude. Aby plnila svůj účel, pomáhala ke kráse a zdraví. Já osobně bych si přála být každým dnem kompetentnější a schopnější, také aby lidé kolem mě rostli se mnou. Protože věřím, že život není jen o jedinci, ale je to společné úsilí. Co se týče vnitřního fungování mé firmy, tak bych se ráda vyhla korporátnímu chování, přílš formálním vztahům s mýma zaměstnanci, nechci aby mi vykali v kvádru, ani aby mě na tajňáče pomlouvali u mikrovlnky v kuchyňce. 😀 Spíše si zakládám na přátelských vztazích a respektování jejich možnosti volby. I přesto, že mám ambici expandovat, chci si udržet friendly pracovní prostředí.

 

 

8) Jak zvládáš tak skvěle skloubit business, péči o rodinu a do toho stíhat starat o samu sebe?

Mám na to rozvrh a dobrý self-managment. Skloubit mnoho činností s osobním životem a nezapomenout sama na sebe, vyžaduje dobré organizační schopnosti, jinak člověk začne upřednostňovat jen 1 z těchto věcí a ty ostatní opomíjet. S výchovou mého syna mi pomáhá kvalitní vzdělání a péče v soukromé školce, kam chodí. Zároveň mu dávám hodně svobody a samostatnosti, což ho učí větší zodpovědnosti, ale zároveň dohlížím na to, aby nesešel z cesty. Dítě nevnímám jako méně schopného člověka, ale rovnocennou bytost v menším těle. Plně respektuji jeho prostor, rozhodnutí a názory. Proto si myslím, že je tak bezproblémový.

 

9) O tobě je známo, že mnoho lidí k tobě vzhlíží. Čím bys chtěla inspirovat?

Život se neustále mění, vše je v pohybu a tudíž i člověk by měl být neustále kreativní, nikdy se nepřestat vyvíjet v pracovní, osobní nebo partnerské oblasti a přitom nezapomenout být sám sebou. A i tak zůstat v přítomnosti. Zkrátka najít v tom všem rovnováhu.

 

Děkujeme za rozhovor.

 

Pro více inspirace, sleduj Katčin instagram.