Rozhovor s trichologem Jana Kramářová

Výběr z VOONO produktů:

Chceš se zbavit vlasových problémů, ale nevíš si rady? Na nejčastější otázky ohledně vlasů a vlasové pokožky odpovídá tricholog Jana Kramářová z Vlasový Wellness Jana Kramářová. Tento salon má dvě pobočky – v Uherském Hradišti a Uherském Brodě.

 

 

Jak omezit nadměrné vypadávaní vlasů?

Příčiny padání vlasů mohou být různé. Ať už stres, hormonální nerovnováha nebo oslabený organismus, může způsobovat nadměrné vypadáváni vlasů. Důležitá je životospráva a udržování vlasové pokožky v dobré kondici.

 

 

Vlasy mi rostou hrozně pomalu. Jak mohu urychlit růst vlasů?

Každý máme jiný cyklus růstu vlasů, je dán i geneticky. Podpořit růst vlasů můžete vitamíny jako je:

  • vitamin A
  • vitamin C
  • vitamín E
  • inositol
  • niacin (vitamin B3)
  • kyselina pantotenová (vitamín B5)
  • vitamin B6
  • vitamin B12

 

Co s nadměrným maštěním vlasů? Již na druhý den po umytí mám mastné vlasy.

Vlasová pokožka by měla být vždy čistá. Pokud se vám vlasy nadměrně mastí, zkuste zapřemýšlet nad hygienickými návyky a také nad životosprávou.
Vlasy je dobré umýt šetrným šamponem. Někdy je potřeba i dvoufázové mytí, aby se kůže pročistila. Prvním mytím zbavujeme vlasy prachu, nečistot, případně stylingových přípravků a druhým mytím se dostáváme na vlasovou pokožku, kde dochází k umytí. Je možné, že je kůže také dehydratovaná a vytváří si vlastní ochranný film funkcí mazových žláz, kdy mazové žlázy dostanou podnět, že je kůže dehydratovaná a začne se více mastit.
Šetrný šampon by měl upravit přirozené pH vlasové pokožky a maštění by se mělo ustálit. Důležité je nechodit spát s vlhkými vlasy a vlasovou pokožku raději vyfoukat, aby voda zbytečně kůži nepřesušovala.

 

Mám řídké vlasy. Jak mohu získat objem?

U řídkých vlasů doporučuji co nejméně zatěžovat pokožku stylingovými přípravky, aby vlasová pokožka mohla dýchat. Zde také platí pravidlo: vlasy musí být vždy čisté, hydratované a dobře vyživené, aby získaly objem samy.

 

Mám zničené a polámané vlasy. Toužím, aby byly pevné a lesklé. Poradíte mi, jak na to?

V případě, že máte zničené a polámané vlasy, je potřeba je dát v první řadě do pořádku. Žádný produkt nemá takovou funkci, aby zacelil poškozené vlasy. Je potřeba si uvědomit, že vlasy rostou z vlasové pokožky a tu je důležité udržovat v dobré kondici. Na chvíli můžeme vlasy zmást šetrnou péči. V případě, že již vlasy máte ve stavu, že s nimi nejste spokojená, je fajn navštívit vlasového specialistu nebo trichologa, aby vám předepsal tu správnou péči.

S přátelským pozdravem

Vlasový Wellness
Jana Kramářová

www.vlasovywellness.cz