Rozhovor s Katarínou z Baj’s by VOONO

Kadeřnictví Baj's by VOONO

Pokud si chceš dopřát pohodlí kadeřnictví a jsi z Brna nebo okolí, zavítej do prvního botanického kadeřnictví v české republice, do Baj's by VOONO. O vlasy se profesionálně postarají skvělí kadeřníci a nehrozí ti tu žádný zápach chemikálii či pálení pokožky. Očekávej jen vůni rostlin a jejich blahodárné účinky.

Baj’s by VOONO je jedno z našich botanických kadeřnictví, kde se používá výhradně přírodní vlasová kosmetika. Co baví nejvíc na přírodních barvách Káťu z Baj’s by VOONO, jaká je její vlasová rutina a který odstín je u jejích zákazníků nejoblíbenější? To vše se dočteš v tomto rozhovoru.

 

 

 

 

Co tě na přírodních barvách VOONO nejvíce baví?

Na přírodních VOONO barvách mě nejvíce baví to, že mají mnohem více odstínů než jiné značky a zároveň jsou všechny odstíny šetrné a léčivé. Ráda se učím barvy míchat dohromady a baví mě experimentovat s různými teplotami.

 

Jaký je nejčastější odstín tvých zákaznic?

Nejčastěji používám zrzavé odstíny, Copper a nebo Orange a určitě také hnědé odstíny, od Light Brown až po Dark Brown s příměsí Soft Black.

 

 

 

 

Proč sis vybrala přírodní botanické kadeřnictví Baj’s by VOONO?

Baj’s by VOONO jsem si vybrala, protože lidé v salonu dělají to, čemu věří a čemu věřím i já. Je tam skvělý kolektiv šikovných kadeřníků a skvělých lidí. Klienti se tam cítí dobře a odchází s úsměvem. Baví mě to tam a baví mě dobrá energie, která tam převládá.

 

Proč jsou přírodní barvy na vlasy pro tvé zákaznice lepší než chemické?

Přírodní barvy, jako je henna, jsou k vlasům nejen šetrné, ale dokáží jim i pomoct, ať už v délkách nebo i na pokožce hlavy. Obsah vitamínů a minerálů je velmi důležitý i u vlasů. U chemických barev toto neplatí. Ty mohou mít negativní dopad na vlasy a jejich stav, zvláště pokud k tomu přidáte nesprávnou péči. Když se o tom bavím s některými klientkami a co rovněž ve svém okolí slýchám, je to, že si ženy všimly, že jim po chemických barvách rostly vlasy pomaleji a jejich stav se celkově zhoršil. Když přešly na hennu, tento stav se naštěstí zvrátil a vlasy se začaly uzdravovat.

 

 

 

 

Jaká je tvá vlasová rutina? 

Moje vlasová rutina je jednoduchá. Vlasy si umývám každý druhý den a při každém umytí používám i kondicionér. Párkrát do týdne si dám do vlasů i dvě-tři kapky jojobového nebo mandlového oleje. Hennu si dávám každé 2 měsíce, někdy častěji. Na noc si je zaplétám do volného copu a celkově se k nim chovám šetrně.

 

Jsou přírodní barvy vhodné i pro muže, tedy mohou být tví zákazníci i pánové?

Přírodní barvy jsou určitě vhodné i pro muže. Řekla bych, že jsou vhodné pro všechny, kteří chtějí mít zdravé a pěkné vlasy a každý může experimentovat i s různými odstíny.

 

 

 

 

Jaké produkty bys doporučila ženám pro každodenní používání?

Na každodenní používání vždy doporučuji šetrný šampón, kterým je i šampón VOONO, po umytí vlasů použít kondicionér a při zhoršeném stavu vlasové pokožky je dobré vlasy vyfénovat alespoň u kořínků. Rovněž jíst zdravě, dodržovat pitný režim a chovat se k vlasům s jemností.

 

Máš pro naše čtenáře nějaký vlasový tip?

Nevím, zda se to dá považovat úplně za vlasový tip, ale americká kadeřnice Kee, která se věnuje afro-vlasům, má jako motto: „Žádné vlasy nejsou špatné nebo ošklivé.“ A s tímto souhlasím. Když se o svoje vlasy staráte, vrátí se vám to. Není třeba se snažit dosáhnout na vlasové ideály, které existují jen ve světě internetu po hodinových stylinzích a úpravách.

 

S pozdravem a přáním hezkého dne,

Katka 😊