Recenze od ilovemakeup

Úchvatná influencerka ilovemakeup na svém blogu zveřejnila recenzi na naše produkty. Přečti si ji na našem blogu.

 

Hezký den přeji:) Asi jste si všimli, že kromě jiného, vám hrozně ráda dávám tipy na vlasovou péči. Vlasy, to je pro nás ženy docela důležité téma. Asi to bude proto, že když máme krásné vlasy, připadáme si pak prostě hezčí, no není to tak?:) Na své si tedy dneska přijdou všichni, ale hlavně ti, kdo dávají přednost přírodní kosmetice. Jelikož vám o značce Voono budu psát na blogu poprvé, dovolte mi stručné představení značky:

Voono je česká značka vlasové kosmetiky. Najdete u nich nejen péči, ale i barevné henny. Jejich sortiment zásadně není testován na zvířatech a složení produktů je z vysoce kvalitních rostlin. Tým lidí za značkou Voono se podílí na podpoře fondu Domácí anděl. Tento fond pomáhá léčit pacienty u nich doma a poskytuje jim odborný dohled na dálku.

Jako poslední úvodem, bych se chtěla tak trochu omluvit za delší článek. Tohle jsou však velmi speciální produkty, které nejdou popsat jen pár větami. Mají zajímavé účinky, složení, navíc jsem se snažila vyzkoušet těch produktů více, abych vám mohla podat jako vždy detailní recenzi a popis značky. Tak, hurá do toho!:)

 

 

Šampón je zaměřen na normální a poškozené vlasy, jeho složení je tedy hodně regenerační. Vlasové vlákno má hydratovat a dodat mu lesk. Díky kávovému extraktu vlasy posiluje. Překvapilo mě, že má docela řídkou konzistenci, což naštěstí díky pumpičce není zase takový problém, dávkuje se hezky. Voní jako citrónový čaj. Ze začátku vůbec nepění, ale po vmasírování začne pěnit a docela dost. Já jsem za pěnu ráda, mám tak přehled nad tím, že jsem šampón nanesla všude.

 

 

 

Kondicionér je stejně jako šampón vhodný pro barvené vlasy. Složení má docela podobné. K tomu navíc v něm najdete francouzskou levanduli, která pečuje o vlasovou pokožku. Je tedy ideální jej nechat pár minut působit a pak opláchnout. Já to tak někdy dělám, někdy ne. Konzistenci má oproti šampónu docela klasickou, hustější a krémovou. Absolutně od něho však nečekejte takový ten uhlazující až mastný efekt, jde o 100% přírodní složení, takže absolutně vlasy nezatěžuje, i když to s ním trošku přeženete. Voní opět díky bylinkám tak nějak čajově, možná více mentolově, není to nic výrazného..

Další dva produkty jsou docela divočina. Voono je značka známá pro barevnou hennu na vlasy, kterou u nich lze koupit jak v obalu, tak i bez obalu. Až budu chtít ohnivě červené vlasy, určitě některou z nich vyzkouším. Jelikož si vlasy zatím nebarvím, rozhodla jsem se vyzkoušet jejich bezbarvou hennu, což je dá se napsat maska, která má vlasům dodat vysoký lesk, objem a pevnost.

V růžové krabičce pak vidíte další masku na vlasy, která je navíc zaměřena na léčbu vlasové pokožky, pomáhá proti stroupkům, lupům a tím pádem je vhodná například i pro hodně mastící se vlasy.

 

 

 

Oba produkty jsou ve formě práškové směsi. Kompletní složení si můžete projít na stránkách eshopu. V těchto dvou sáčcích najdete opravdu pořádnou dávku bylinných a ovocných složek.

 

 

 

Když jsem zkusila poprvé masku na vlasy Voono Hair of Gaurí, nebyla jsem překvapena tou konzistencí. Jednoduše k lžíci sypké směsi přidáte trochu vody a je to. Co mě ale poprvé překvapilo velice, jak strašně byla ta maska ve vlasech drsná. Doporučuji proto do směsi před aplikací kápnout pár kapek arganového oleje nebo si k němu přidat trošku toho kondicionéru. Aplikaci to nijak neovlivní, ta je v pohodě, ale vymývání bude snadnější.

I když mi konzistence masky příliš nevyhovuje, musím uznat, že ten efekt ve vlasech udělá moc hezký. Jelikož vyčistí pokožku hlavy i vlasy, beru tuto masku jako čistící. Asi díky tomu, jak vlas “vydrhne”, jsou vlasy pak takové provzdušněné. Nemyslím objem, jak spíše to, že ať vlasy přehodíte na hlavě jakkoliv, vždy tak nějak přirozeně přepadnou, každý vlásek hezky oddělený, žádné pramínky, což vypadá hrozně hezky a “zdravě”.

 

 

 

Podobně jako maska funguje bezbarvá henna, která má vlasy opět regenerovat, dodat lesk a také pevnost. Všechny tady ty ofiko informace prosím omrkněte v eshopu, já jsem zde spíše od toho, abych psala svoji zkušenost a nezaplňovala to tady informacemi, které si přečtete na stránkách… Konzistence je opět sypká, přilejete do ní trochu vody a uděláte si takovou kašičku. Tato maska už není ve vlasech tak drsná, ale i tak si k ní přidávám pár pumpiček kondicionéru. U tohoto produktu jsem asi zaznamenala u sebe nejmenší, viditelný efekt. Hodně jsem se zaměřila na ten vysoký lesk a nějak nemám pocit, že by tam byla nějaká wow proměna viz foto, kde jsem tedy použila Voono šampón + bezbarvou hennu Cassia Obovata. Je fakt, že já vlasy mám myslím jakštakš lesklé, ale i tak, mohlo by to být lepší. Asi to není úplně produkt pro můj typ vlasů si myslím. Opět ale poskytuje posílení vlasu, což mi tak nějak brání napsat, že mi produkt nefungoval, na druhou stranu¨, jelikož mi toto poskytuje ten šampón, není to nic, co by mě osobně nutilo k tomu, si produkt oblíbit.

 

 

 

 

Produkty jsme si představili a nyní pojďte mrknout, co udělaly s vlasy, které jsou jemné, bez objemu, k tomu navíc je nemám ani rovné ani vlnité.. Na této fotce jsem se snažila zachytit vlasy po použití Voono šampónu/kondicionéru. Myslím, že i z fotky jde vidět největší efekt a to ten, že mi tato dvojice hodně zpevnila vlasy. Díky pevnosti krásně drží tvar, i když je různě po hlavě pohazuji a sahám do nich, nemají tendenci se slepovat a tvořit pramínky. Je tam určitě i lehká vyrovnávací schopnost, protože takhle krásně rovné a uhlazené vlasy běžně nemám. Nemám pocit, že bych měla větší objem, na druhou stranu, jak je ten vlas pevnější, tak mi přijde, jako bych měla na hlavě více vlasů. Samozřejmě je to jen pocit, ale prostě i na pohled mi přijde, že mám větší háro:)

 

 

Myslím, že co se týká šampónu a kondicionéru, více méně by tato dvojice mohla vyhovovat většině typu vlasů. Když se mrkneme na masky, tam už je to trošku více speciální..

Pokud pozorně čtete článek, vzpomenete si, jak jsem v úvodu psala o tom, jak mám s Voono vlasy krásně zpevněné a tak nějak oddělené. Jakoby každý ten vlas byl očištěný a tím pádem se nelepil k těm ostatním a netvořily pramínky, hezky přepadává vlas jeden přes druhý.. Snad mi rozumíte:)) Na následující fotce, u té “ofiny”, to jde myslím krásně vidět. Tento efekt mám jak jen se šampónem, tak pak o něco více po použití masky Hair of Gaurí.

okud byste si chtěli přečíst více recenzí a tipů ohledně barvení Hennou, mrkněte na Voono blog nebo Voono facebook, kde zákaznice sdílí své zkušenosti.

 

 

SHRNUTÍ?

Mně většinou péče funguje tak, že i když slibuje pět různých efektů, tak mi většinou zabere pár z nich, jen zřídka se mi stane, že by mi fungovalo vše. V tomto případě nejvíce vnímám, že mi Voono péče vlasy posiluje, zpevňuje a dělá bohatší. Osobně asi nebudu moc zastánce henna produktů, nesedí mi ta konzistence (u masek), ale byla to moje první zkušenost a je to můj “problém”, takže to berte jako vedlejší informaci.. Pokud bych měla napsat, pro jaký typ vlasů si myslím, že je péče Voonoideální, tak bych určitě ty produkty doporučila ženám, které mají vlasy zničené. Ať už častou tepelnou úpravou nebo barvením. Já vlasy sice poškozené nemám, ale o to více tam vidím ten efekt regenerace?! Zřejmě ano, jsem laik, popisuju vám to vlastními slovy, snad se chápeme:) Myslím, že díky schopnosti ošetřit vlasovou pokožku, by produkty mohly dobře fungovat i na vlasy více se mastící.