„Používám VOONO barvy.“ říká zakladatelka Placestore

VOONO používá i zakladatelka konceptu Placestore. Přinášíme rozhovor s velmi zajímavou osobností a úspěšnou podnikatelkou paní Evou Bergovou. Přejeme hezké inspirativní čtení. 🙂

 

1. Proč jste se rozhodla založit koncept PLACESTORE? Jak vznikl tento nápad?

S Kateřinou (kamarádka, spoluzakladatelka) jsme rády chodily po trzích, design marketech a protože jsem měla malé děti a ona zase chodila denně od rána do večera do práce, neměly jsme na sebe čas. Řekly jsme si, že by bylo fajn mít společné Místo, kde by bylo dobře nám i ostatním lidem, kde by se denně dalo pořídit výjimečné zboží od lokálních autorů, protože se nám často stávalo, že jsme šly někam na oslavu a nevěděly jsme, co pořídit, aby to bylo hezké, zajímavé, cenově dostupné a vyrobeno za fér podmínek… No a protože Kateřina vystudovala design a já marketing, obchod s designovým zbožím byla pro nás jasná volba.

 

2. Jak jste se dostalak podnikání? Jaké byly Vaše začátky?

Žila jsem několik let v Londýně, kde jsem se věnovala event marketingu, pracovala jsem v dynamické společnosti, ve které jsme měli obrovskou míru odpovědnosti, ale taktéž svobody. Pracovní tempo ale bylo šílené a neměla jsem čas na osobní život. Při jedné z návštěv Brna sem se tady zamilovala a rozhodla jsem se vrátit domů natrvalo. Začala jsem tady pracovat ve větší reklamní agentuře, kde co jsem potřebovala udělat, jsem uměla udělat rychle a kvalitně, ale sebrat se a odejít domů se tam nenosilo. Kdo vydržel v práci déle, měl u šéfa tak nějak lepší oko. Každý den se tam pak hrála hra, kdo se zvedne jako první a kdo naopak ‘‘vydrží nejdéle‘‘. Představa, že bych měla takhle, nebo podobně šaškovat celý život se mi nelíbila. Moje přímá nadřízená byla úžasná žena, která mě v mnohém inspirovala a od které jsem se toho hodně naučila. Když jsem jí jako první oznámila, že budu končit a proč, řekla mi, že mě chápe, že to vnímá stejně a stejně jako mě ji to nebaví. Dohodly jsme se, že odejdeme spolu. Založily jsme reklamní agenturu a několik let nás práce naplňovala a bavila. Překonaly jsme i ekonomickou krizi, začalo se nám jako firmě dařit a já jsem otěhotněla. Myslela jsem si, že budu pracovat i s miminkem, ale nešlo to. Pochopila jsem, že pokud mám být šťastná, musím dělat to, co mi říká moje srdce. Svůj obchodní podíl jsem prodala, za rok a půl se nám narodilo druhé miminko a několik další let jsem se miláčkovala s dětmi doma. Je to moje nejmilejší životní období a není pro mě nic krásnějšího, než být s rodinou.

 

3. Co stojí za úspěchem PLACESTORE? Jak se Vám daří dnes?

Je to určitě radost, se kterou jsme celý projekt nastartovali a také počty. Pečlivě jsme si to celé na startu spočítali a nastavili tak, aby vše šlapalo. Děláme co nás baví, snažíme se neustále posouvat celý koncept dopředu, záleží nám na našich dodavatelích, posloucháme, co nám říká koncový zákazník a těšíme se z každé jedné prodané věci na Place. Vidíme, že se autorská tvorba těší u zákazníků stále větší oblibě a celková atmosféra je u nás protkaná pozitivní energií. Lidé k nám chodí pro radost – ať je to pro sebe, nebo pro někoho dalšího. Chováme se slušně a odpovědně. Děláme to, co je nám příjemné a řídíme se srdcem. Jak v pracovním, tak v osobním životě.

 

4. Jaké jsou Vaše byznys plány do budoucna?

Tento rok budeme ještě otevírat další pobočky, pak přijde na řadu on-line prodej. Chceme ale, aby to mělo řád, úroveň a zapadalo to celé do našeho konceptu, takže nad tím sedíme už skoro rok.

 

5. Do toho všeho jste matkou. Jak zvládáte byznys s mateřstvím?

Jsem každý den vděčná, že díky Placu může určovat moje životní tempo rodina, ne práce. Máme na Place nastavený systém zastupitelnosti a stabilní tým fantastických lidí, na které se můžeme spolehnout a o to je celý můj život jednodušší. Otevíráme ráno v 9:00 h a já odcházím z práce nejpozději ve dvě. Pohodlně tak zvládám ráno děti odvést do školky a do školy, odpoledne pak máme celé pro sebe. Když jsou děti nemocné, pracuji z domu. Jeden den v týdnu jezdíme po ostatních pobočkách a to o děti pečuje manžel, který je rodič úplně stejně jako já.

 

6. Čemu se věnujete ve volným čase? Máte nějaké koníčky? 

Baví mě trávit aktivně čas s rodinou. Jezdíme s dětmi na kole, chodíme do přírody. Jsme spolu hodně a rádi. Můj koníček je moje rodina. Chodím pravidelně cvičit pilates, abych byla dlouho fit a dožila se ve zdraví vnoučat. 😀 Cvičení mě udržuje fyzicky i psychicky fit.

 

7. Jaký je Váš životní styl? Preferujete zdravý eko-bio lifestyle? Jste třeba veganka/vegetariánka?

Řídím se babičkou: všeho s mírou. Maso jíme jen občas, do jídelníčku vždy zařadím zeleninu. Snažíme se doma omezovat cukr a plasty.

 

8. V PLACESTORE prodáváte i VOONO. Proč jste se rozhodla navázat spolupráci s nami?

Na Place nabízíme zboží vyrobené s láskou, které je kvalitní a výjimečné. Značka VOONO tedy nesměla chybět. Nesmírně nás bavilo celé uchopení značky: Henna je něco, co zná každý, ale VOONO posunulo barvení hennou a péči o vlasy dál. Osobní setkání s Kateřinou (zakladatelkou VOONO) pak pro nás bylo osudové. Tolik příjemné energie, inspirace, odhodlání a víry v sebe i okolí se často nevidí. 🙂 Spolupracujeme s Vámi moc rádi i proto, že víme, že jsme na stejné vlně.

 

9. Jakou vlasovou péči používáte Vy? Preferujete spíše eko-kosmetiku?

Vždy se dívám na složení a samozřejmě ráda nakupuji od lokálních výrobců. Velmi si vážím a obdivuji každého, kdo se autorské tvorbě věnuje, takže když něco potřebuji, je jasné, že sáhnu po lokálním výrobci.

 

10. Barvíte si vlasy? Nebo uvažujete nad změnou odstínu?

Vlasy si barvím často a ráda. 😀 Líbí se mi, když jsou vlasy zdravé a lesklé. Používám VOONO barvy: Light brown smíchanou s Dark brown. Vlasy jsou zdravé, proces barvení je jednoduchý a rychlý. To je přesně, co mě baví. Udržuji si délku vlasů po ramena a prioritní je pro mě kvalita. Takže než bych si nechala vlasy chemicky vyžírat, raději je obalím. 🙂

 

Děkujeme za rozhovor!