Péče o rovné, vlnité a kudrnaté vlasy

Co se dozvíš v tomto článku?

  • Typy vlasů podle vlnitosti
  • Péče o jednotlivé typy
  • Správné vlasové produkty

Existují různé typy vlasů, které vyžadují odlišnou péči. Jeden z určujících prvků je vlasová vlnitost. Víš, jaký máš typ vlasů a jak se o ně starat? Přečti si náš článek, kde se vše dozvíš.

 

 

 

 

Vlnitost vlasů určuje tvar vlasové folikuly, která je dána geneticky. Vlasy tak dělíme na tři základní typy a to na vlnité, rovné a kudrnaté. Každý tento typ vlasů má jiné vlastnosti a vyžaduje tak odlišnou péči. 

 

Rovné vlasy

Rovné vlasy se přirozeně nevlní a mají větší tendenci se mastit. Vlasy si tak příliš často nemyj, protože bys tím akorát podpořila tvorbu mazu. Kondicionér používej hlavně na vlasové délky a nedávej ho ke kořínkům. Vyhni se také veškerým přípravkům, které obsahují chemii a dopřej svým vlasům tu nejlepší přírodní péči. 

 

Pokud máš mastné, téžké vlasy, zkus náš tuhý kopřivový šampon, který vlasy zbaví nadměrné mastnoty a ještě je krásně hydratuje. 

 

V případě, že máš vlasy jemné, bude ti vyhovovat tuhý heřmánkový šampon, který vyživuje vlasové cibulky, zabraňuje vypadávání vlasů a nadměrnému maštění.

 

Vlnité vlasy

Lehce vlnité vlasy nejsou tak hrubé a suché jako kudrnaté, ale ani tak jemné a mastné jako rovné. Mívají však větší sklony ke krepatění. Narozdíl od rovných vlasů se tolik nemastí a vyžadují více práce s kondicionérem. 

 

Pro svoje vlnité vlasy použij náš VOONO hydratační šampon, který dodá vlasům lesk a potřebnou hydrataci. Bio arganový olej vlasy chrání před vnějšími negativními vlivy, vlasy hydratuje a v kombinací s grepem zanechává ve vlasech svěží vůni. Pro následnou péči použij VOONO hydratační kondicionér, který se postará o pevnost a pružnost. 

 

Vlnitým vlasům můžeš dodat tvar pomocí našeho Sea Salt Spreje, který se postará o nádherné plážové vlny, ať už jsi ve městě nebo u moře.

 

 

 

 

Kudrnaté vlasy

Kudrnaté vlasy se dále dělí podle toho, jak moc se vlní. Vlasové prstýnky nebo-li kudrny mohou velice husté, těsné a objemné se sklonem k cuchání. Kudrnaté vlasy bývají sušší a mají hrubší strukturu. Hydratace je tak u kudrnatých vlasů naprostý základ. 

 

Stejně jako u vlnitých vlasů, i zde bychom doporučili použivat VOONO hydratační šampon a VOONO hydratační kondicionér. Kudrnaté vlasy vyžadují více hydratace, tudíž používaní vlasové masky spolu s kapkou jojobového oleje, vlasům jen prospěje.

 

Pokud chceš svým kudrnám dodat grády, náš Sea Salt Sprej, který obsahuje sůl z Mrtvého moře, poslouží jako přírodní vlasový fixátor.