Ochrana vlasů v zimních měsících

Amla

Amla je přírodní maska na vlasy, která dodává lesk a výživu. Prášek z nebeského ovoce pochází z indického posvátného stromu, který plodí silně výživné plody – amalak po našem indický angrešt. Amla má 20x více vitamínu C než ostatní citrusové plody a právě proto je skvělým přírodním zdrojem antioxidantů.

Zima dává našim vlasům pořádně zabrat. Čepice, helmy a culíky pod helmu, přechody z tepla do zimy ad., dokážou udělat na vlasech pěknou paseku. Jak chránit své vlasy během zimního období se dozvíš v dnešním článku.

 

 

 

 

Zimní hrozby pro naše vlasy

Chlad, vítr, sníh i suchý vzduch si vybírají na vlasech svou daň. Vlasy mohou být bez života, lesku, objemu a mít větší tendence se mastit. U dlouhovlásek je zde riziko vzniku dredů a mechanického poškození ze zacuchaných gumiček. Čepice sice vlasy ochrání před vnějšími vlivy, ale může začít trpět pokožka hlavy a to na lupy z vysušení nebo naopak plísně z vlhkého prostředí. 

 

VOONO tipy pro krásné vlasy během zimy 

  • Pro každodenní péči používej přírodní vlasovou kosmetiku bez obsahu chemie
  • Dodávej tělu i vlasům vitamíny, které potřebuje (vitamíny A, B6, B12, E a C, železo, vápník, jód, zinek, aminokyseliny, biotin, keratin apod.)
  • Dbej na čistotu pokrývky hlavy i své vlasové pokožky. 
  • Upřednostňuje se fénování teplým, ne horkým vzduchem a omezit jej na nezbytně nutnou dobu. 
  • Stylingové produkty jako žehličky a kulmy na vlasy je dobré nechat přes zimu v šuplíku. 
  • Místo laku na vlasy používej stylingový sprej s obsahem mořské soli z Mrtvého moře, který nezbedné vlasy zafixuje, ale nevytvoří na nich nepropustný film, který by je trápil. 
  • Hydratace zevnitř i zvenku – dodržuj pitný režim a používej hydratační vlasovou kosmetiku
  • Aplikuj octové oplachy. 
  • Olejuj – cca 2 x v měsíci (nejlépe arganovým, jojobovým, madlovým olejem).

 

Intenzivní vlasová maska z Amly 

Amla

Amla je přírodní maska na vlasy, která dodává lesk a výživu. Prášek z nebeského ovoce pochází z indického posvátného stromu, který plodí silně výživné plody – amalak po našem indický angrešt. Amla, Amlaka, Amlaki, Embilika lékařská, latinsky Emblica officinalis nebo Phyllanthus emblica. Plody jsou kyselé, trpké, sladké, hořké a ostré. Co je pro nás hlavní je, že jsou přímo ,,nadupané“ vitamínem C. Amla má 20x více céčka než ostatní citrusové plody a právě proto je skvělým přírodním zdrojem antioxidantů. Navíc v zimním období je potřeba právě tento vitamín hojně doplňovat. 

 

Návod:

Do misky dej 2-3 polévkové lžíce bylinné směsi, můžeš přidat pár kapek rostlinného oleje pro lepší hydrataci. Směs zalij vodou o teplotě 30 stupňů Celsia. Aplikuj na vlhké vlasy a nech působit po dobu 15-20 minut. Poté důkladně opláchni vodou a umyj vlasy běžným způsobem.