0

Maska, kondicionér nebo balzám? Jak to tedy je?

21. 7. 2024

 

 

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy každé ženy. Ovšem věděli jste, že šampon sice dokáže účinně odstranit nečistoty a mastnotu, ale už nezajišťuje vlasům potřebnou hydrataci? Proto je důležité zařadit do vlasové rutiny kondicionéry, vlasové masky a balzámy, které vlasům poskytnou nezbytné živiny pro jejich regeneraci a zdravý růst. Jaké jsou mezi těmito produkty rozdíly a jak je správně používat, abychom dosáhli krásných zdravých vlasů? Pojďme se na to společně podívat.

 

Co je kondicionér?

Kondicionér je produkt, který se používá po každém mytí šamponem, aby pomohl uzavřít kutikulu vlasů. Kutikula je vnější vrstva vlasu, která chrání jeho vnitřní strukturu před poškozením. Uzavřením kutikuly kondicionér pomáhá udržovat vlhkost ve vlasech, čímž je dělá hebčí, lesklejší a snáze rozčesatelné. Náš hydratační kondicionér pro poškozené vlasy je ideální volbou pro každodenní použití. Je navržen tak, aby poskytoval vlasům potřebnou hydrataci a výživu, aniž by je zatěžoval. Navíc obsahuje kávový extrakt a francouzskou levanduli, která pomáhá vlasům dodat sílu a lesk. Pokud ale například rádi cestujete, bude pro vás skvělý náš tuhý kondicionér s ambrou. Jeho aplikace je velmi snadná. Na vlhké, umyté vlasy nanesete jemným třením dostatečné množství kondicionéru a necháte působit 3-5 minut. Poté stačí už jen opláchnout vodou.

 

 

 

 

Jaký je rozdíl mezi maskou a balzámem?

Hlavním rozdílem mezi balzámem a maskou na vlasy je jejich zaměření a intenzita. Balzám se používá častěji a cílí na specifické problémy, zatímco maska poskytuje hloubkovou regeneraci a je vhodná pro občasnou intenzivní péči. Proto se oba produkty výborně doplňují a společně zajistí, že budete mít vlasy zdravé, lesklé a plné života.

Vyživující 15 minutová maska pro suché, poškozené a vlnité vlasy z řady Organic line při pravidelném používání dokáže skvěle vyhladit vlasy a obnovit jejich zdravý vzhled. Masky VOONO jsou navrženy tak, aby poskytovaly intenzivní péči, která proniká hluboko do struktury vlasů a regeneruje je primárně zevnitř.

Na druhé straně, mango balzám do konečků je skvělý pro třepící se a suché konečky, které jsou často poškozené žehlením, fénováním, kulmováním nebo chemickým barvením. Vlasy díky mango balzámu budou krásně lesklé, zdravé a vzdušné, jelikož balzám nezatěžuje vlasové vlákno.

 

Jak správně používat tyto produkty?

Masku na vlasy můžete používat jednou týdně pro intenzivní péči a regeneraci, zatímco balzám může být součástí vaší každodenní rutiny, aby poskytl vlasům potřebnou ochranu a hydrataci. Správná péče o vlasy zahrnuje použití kondicionéru po každém mytí, balzámu na specifické problémy a masky na intenzivní regeneraci. 

Proto u nás ve VOONO nabízíme produkty se zcela přírodním složením, takže se nemusíte bát, že byste sáhli vedle!