Lupy, strupy a lupénka

Jak se zbavit lupů:

  1. přírodní šampon na vlasy
  2. hydratační kondicionér
  3. na vlasovou pokožku masku na vlasy Hair of Gaurí
  4. vyvaruj se přesušování vlasů fénováním
  5. vyhni se chemickým přípravkům na vlasy

Před použitím je třeba se poradit s tvým dermatologickým lékařem.

Trápí tě strupy ve vlasech, hromada lupů či ložiska ve vlasové pokožce? Všechny tyto problémy jsou nepříjemné zvenku i zevnitř a my ti poradíme, jak si s nimi poradit.

Nejdříve je však nutné problém konzultovat s tvým kožním lékařem. 

 

Lupy

I když si hodně lidí myslí, že se lupy tvoří v důsledku suché pokožky, není tomu tak. Lupy se totiž mohou vyskytovat jak na suché, tak na mastné pokožce. Pokud jsou lupy doprovázeny zarudlými místy a svěděním, může se jednat o seberoickou dermatitidu. Jde se o zánětlivé onemocnění, které se projevuje odlupujícími se a svědivými šupinkami kůže. Nejčastěji se vyskytuje v místech větší tvorby kožního mazu, což znamená u víc vlasaté části hlavy. Tato nemoc postihuje každého pátého člověka. Příčinou stále se vracejících lupů může být i lupénka nebo ekzém. Dalším problémem může být plíseň vlasové pokožky, která se často objevuje pokud spíme s mokrými vlasy nebo se nám vlasová pokožka zapaří pod pokrývkou hlavy. 

 

 

Strupy 

Trápí tě strupy, vrstva odumírající kůže či zjizvená místa? S velkou pravděpodobností se jedná o lupénku (všechny přesné diagnostiky určuje dermatolog). Psoriáza, česky lupénka, je zánětlivé kožní onemocnění (neinfekční), které se projevuje šupinatou a zarudlou kůži, často dochází až k bílým ložiskům ve vlasové pokožce. Tento problém bývá genetický a rozdíl mezi lupénkou a suchou pokožkou je v tom, že lupénka zasahuje i krevní cévy a hlubší vrstvy pokožky. Další příčinou může být používání chemických vlasových přípravků, stres a špatná životospráva. 

 

 

Jak se zbavit lupů a strupů ve vlasech

Poznat rozdíl mezi seberotickou dermatitidou a lupénkou je celkem obtížný, proto je potřeba navštívit dermatologa. Důležité je vlasy ošetřovat přírodním šamponem a kondicionérem bez obsahu chemie a chemických derivátů. Maska na vlasy Hair of Gaurí obsahuje blahodárné bylinky, které vám pomohou odstranit tyto potíže jednou provždy. Stačí z ní udělat kašičku hustoty řeckého jogurtu a aplikovat přímo na vlasovou pokožku po dobu 30 minut. Nezatěžuj vlasy zbytečným fénováním a vyvaruj se používání chemických přípravků. Dále se snaž správně jíst, mít vyvážený jídelníček, dodržovat pitný režim, vyhýbat se stresu a v případě užívání léků se poradit s lékařem.