Jídelníček pro zdravé vlasy

VOONO doporučuje používat: 

Přírodní barvy na vlasy, které tvým vlasům dodají výživu, objem a lesk. Neobsahují amoniak ani peroxid, jsou šetrné k přírodě a jsou tak vhodné i pro těhotné a kojící maminky. 

 

Amlu masku a kondicionér na vlasy, která tvým vlasům dodá dostatek vitamínu C. Tvé vlasy budou po první ihned po první aplikaci lesklejší a zdravější. 

 

Šampon a kondicionér, které můžeš používat při každém mytí vlasů. Hydratují, pečují o vlasovou pokožku a navíc krásně voní. 

Zdraví tvých vlasů ovlivňuje správná vlasová péče, zdravý životní styl a také pestrá strava. Právě proto je potřeba dodržovat zdravou a vyváženou stravu včetně odpovídajícího pitného režimu. Jaké potraviny prospívají tvým vlasům nejvíce? 

 

 

Nenaolejuje-li tě Julie

Olivový olej má blahodárné účinky zevnitř i zvenku. Pro vnější použití se vtírá do vlasových konečků a promašťuje suché, lámavé konce vlasů. Používáme kvalitní olivový olej z kterého vytvoříme olejovou lázeň, do které vlasy namočíme. Následně řádně umyjeme přírodní vlasovou kosmetikou

Druhá možnost je jeho konzumace, ideálně za studena. Dají se jím nahradit slunečnicové a další oleje v kuchyni. 

Další nenasycené kyseliny, které tvým vlasům dodají výživu a lesk jsou rybí tuk, lněný a konopný olej.

 

Dej svým vlasům zelenou 

Zelené potraviny bývají skvělým zdrojem železa, kalcia a vitaminů z rodiny A a C. Tyto vitaminy napomáhají přirozené mazové produkci, která chrání vlas před poškozením. Právě nedostatek těchto vitamínů způsobuje lámavost a rozvětvení vlasů. Zahrň tedy do jídelníčku zelené papriky, brokolice, fazolky a listový špenát.

 

Už žádné padání vlasů

Zdravý vzhled pokožky a minimální vypadávání vlasů, to je sen každé ženy a její kštice. Vitamín H, který je obsažen ve vejcích (hlavně žloutcích), játrech, ledvinkách a sušených houbách, je za to zodpovědný. Třikrát hurá pro tento vitamín. 

Zaostři na luštěniny

Hrách, fazole, čočka a sója jsou bohaté na proteiny, železo, zinek a biotin. Což znamená, že v žádném případě nesmí v tvém jídelníčku chybět – právě naopak! Nedostatek těchto prvků a látek má často na svědomí křehké, lámavé vlasy bez života. A to rozhodně co? Nechceme. Ona ta princezna na hrášku nespala jen tak…

 

Ať to pruží

Pro elasticitu pokožky, pružnost vlasu a zabránění stárnutí buněk je potřeba mít stravu pestrou na vitamín E. Na ten jsou bohaté mandle, semena a ořechy, pšeničné klíčky, avokádo, špenát a celozrnná mouka.