Jarní péče o tvé vlasy

Co se dozvíš v tomto článku?

  • Jak vypadají naše vlasy po zimě
  • Proč je dobré nemýt si vlasy každý den
  • Tipy na vlasové masky
  • Jak si vybrat správné vlasové přípravky

Jakmile venku začne zářit sluníčko a teploty jdou už krásně nahoru, je potřeba změnit svou rutinní péči o vlasy. Jak na to ti poradíme v dnešním blogovém článku. 

 

 

 

 

Vlasy po zimě 

Vlasová pokožka i délky vlasů jsou po zimě značně oslabeny. Často jsou suché, lámavé a postrádají lesk. Jsou vyčerpané po náročném období, po čepicích, častém fénování vlasů ad. Je potřeba jim dodat regeneraci a hydrataci, kterou si zaslouží. 

 

Neumývej si vlasy každý den 

V zimním období je kvůli čepicím nutné vlasy umývat vlasy častěji než v teplejších měsících, navíc se potýkáme se zacuchanými vlasy, případně menšími dredy. Oleje přirozeně produkované naší vlasovou pokožkou pomáhají udržovat vlasy hydratované a silné. Příliš časté mytí vlasů je tudíž může vysušit a způsobit jejich lámání. Umývat vlasy si stačí tedy obden a pokud víš, že tě čeká například home office nebo víkend doma, nemusíš si vlasy umývat delší dobu a stačí je stáhnout do drdolu či culíku. 

 

 

 

 

Maska na vlasy

Chladné počasí a mráz mohou na vlasech způsobit hotovou zkázu, a nezřídka se pak na jaře objevuje tolik běžný jev jako vypadávání vlasů a roztřepené konečky. Tento problém lze vyřešit snadno, díky přírodní masce na vlasy. Vlasy jsou znatelně lesklejší, celkově posílené a zdravější ihned po prvním použití.

  • Cassia Obovata – bezbarvá henna, která má regenerační účinky 
  • Amla – vitamínová bomba vhodná pro všechny typy vlasů 
  • Hair of Gaurí – první pomoc pro vlasové potíže jako jsou lupy, strupy nebo plísně 

 

Správné přípravky na vlasy

Ve všech ročních období platí, že šampon a kondicionér jsou základ celé péče o vlasy. Ujisti se, že produkty, které používáš, neobsahují dráždivé tenzidy jako je třeba SLS a SLES, silikony, nebo syntetické parfemace. Vždy sáhni po kvalitních produktech, které mají pouze přírodní složení. 

Důležitá je i technika mytí vlasů. Správné mytí vlasů zahrnuje důkladnou práci prstů. Šampon je potřeba zapracovat do kořínků a promasírovat celou plochu vlasové pokožky. 

Co se týče stylingovým produktů, aktuálně na trhu najdeš i přírodní fixační produkty, které ti nahradí lak na vlasy. Na našem e-shopu je to Sea Salt Sprej, který obsahuje sůl z Mrtvého moře. Dá se využít k fixaci nebo vytvoření vlnitých účesů.