Jaké kosmetice se vyhýbat?

V rámci péče o naše tělo existuje na trhu již velké množství přípravků, paradoxem však je, že většina z nich o naše tělo nepečuje, spíše jej degraduje a ničí. To však není známo mnoha lidem. Moderní kosmetika totiž obsahuje všelijaké chemikálie, které nahrazují přírodní ingredience. Tyto nebezpečné látky jsou často deriváty z ropy, různé alergeny nebo také koncentráty slabých, ale nebezpečných kyselin. Neměli bychom tedy v naší kosmetice vidět tyto látky: ftaláty, sulfáty, parabeny, silikony, parfume/parfum/parfém, aluminium a další nevzhledně jmenující se látky.

Svým způsobem jsou chemické látky v krátkodobém časovém horizontu fungující, člověk se však z dlouhodobého hlediska dostává do začarovaného kruhu, kdy po nějaké době přestanou prostředky fungovat, a člověk hledá další jiné chemické prostředky určené pro péči, aby vlasy „uzdravil“. Jedinou cestou z tohoto kruhu je to, aby člověk začal používat rostlinné přípravky – produkty VOONO.

Čím tedy škodlivou kosmetiku nahradit?

Jednoduše přírodními produkty, divili byste se, ale v dnešní době existuje také velká škála alternativní kosmetiky, která pochází přímo z přírody, čistí, krásně voní a neubližuje koncovému zákazníkovi ani zvířatům. Ovšem i tady je důležité číst a filtrovat informace. Jelikož na přívlastek přírodní slyší právě ti, kteří chtějí používat čistou kosmetiku, některé ze značek jsou označovány jako přírodní/natural, ale ve výsledku nemají s přírodou nic společného – bohužel. Co vám tedy doporučujeme? Čtěte složení, a když si nevíte rady s nějakou ingrediencí, hledejte na internetu, ten vám jistě poradí, pokud tak neučiní někdo z prodejců.