0

Jaké bylinky jsou nejlepší pro vlasy?

6. 4. 2018

VOONO hydratační šampon i kondicionér se především skládá z:

  • levandule
  • eukaplyptu
  • Aloe vera
  • grepu
  • extraktu z kávy
  • BIO arganového oleje
Víte, jaké nejlépší bylinky jsou pro vlasy?  
Ibišek
Ibišek se používá jako prevence vypadávání vlasů a proti šedinám. Také pomáhá obnovit růst vlasů na holých místech. Jak na to? Macerujte ibišek v kokosovém oleji a potom použijte na masáži pokožky a nechte 15 minut působit na vašich vlasech.  
Rozmarýn
Rozmarýn je skvělou léčbou pro padající vlasy a to hlavně v podobě esenciálního oleje. Prohřívá a stimuluje pokožku hlavy a má dezinfekční účinky. Jak na to?   Nahřejte si několik lžic olivového oleje a přidejte pár lžic rozmarýnové tinktury nebo kapek EO rozmarýna. Masírujte hlavu a nechte působit 20 minut.  
Bazalka
Stimuluje růst vlasů a krevní cirkulaci ve vlasové pokožce. Uklidňuje svědění! Jak na to? Udělejte si pastu z čerstvé bazalky společně s olivovým olejem. Aplikujte na vlasovou pokožku, zabalte hlavu do alobalu sáčku ,ať se řádně zapaří a nechte působit přes noc.  
Měsíček
Měsíček je bohatý na minerály a antioxidanty. Také se skvěle hodí pro světlé vlasy. Stimuluje růst vlasů, posiluje je a pomáhá produkovat kolagen. Jak na to? Udělejte si macerát a ten poté nanášejte jako zábal na vlasy – přikryjte horkým ručníkem a nechte působit aspoň 30 minut.  
Kopřiva
Kopřiva odmašťuje, očišťuje a posiluje vlasy. Je další bylinkou, která podporuje růst vlasů. Velmi účinná je hlavně vnitřně, kdy čistí krev a tím napomáhá očistě pokožky.  
Lněné semínko
Lněné semínko je plné antioxidantů, které pomáhají odstraňovat toxiny a také mrtvé buňky z pokožky hlavy. Silně vyživuje a posiluje zničené vlasy. Jak na to? Zalijte semínka horkou vodou a nechte je zgelovatět. Můžete je zalít i studenou vodou a potom je nechte odležet přes noc. Semínko pustí gel a ten zceďte přes plátno a vetřete do vlasů. Gel nemá dlouhou trvanlivost, je tedy dobré ho co nejdříve spotřebovat nebo uchovat po několik dní v lednici. Můžete do něj nakapat i váš oblíbený esenciální olej.  
Levandule
Levandule je silně protizánětlivá a dezinfekční. Stimuluje krevní oběh a hlavně pomáhá regulovat mastnotu pokožky. Je ideální pro všechny typy vlasů. Jak na to? Ideální je esenciální olej, popřípadě macerát levandule v oleji.       Zdroj: Kosmetika hrou