Jak vyzrát na šediny

Co je potřeba k dvoufázovému přírodnímu barvení vlasů: 

  • 1x odstín Copper
  • 1x zvolená VOONO barva
  • Teploměr
  • Teplá voda
  • Miska
  • Ručník
  • Přírodní vlasová kosmetika (VOONO šampon a kondicionér)
  • Dobrá nálada :)

Trápí tě šedé vlasy a nechceš, aby o nich tvé okolí vědělo? Nemusíš trápit své vlasy chemickými barvami. Vydej se cestou přírodní vlasové kosmetiky, která tvé šediny schová a navíc tvé vlasy budou lesklé, zdravé a plné barvy. Zvládne to úplně každý v pohodlí domova. Je to snadné – je to VOONO!

 

Proč máme šedivé vlasy?

Šedivění vlasů je přirozeným procesem stárnutí. Proč ale máme šedivé vlasy i o mnoho let dříve? Šedivění vlasů způsobují melanocyty, což jsou buňky ve vlasových koříncích, které produkují barvící pigment. Ve vyšším věku začínají pracovat nepravidelně a jednoho dne se produkce melaninu úplně zastaví.Vliv může mít genetika, kouření, ultrafialové záření a hodně stres. Většinou se ale šedivění objevuje více u mužů a u žen od 30 let. 

 

 

Jak na šetrné barvení šedin 

Jde to i bez chemie pomocí VOONO přírodních barev na vlasy bez amoniaku a peroxidu. Pokud máš hodně šedivé vlasy, nabarvi je nejdříve odstínem Copper a až potom výslednou barvou. Vlasy tak přepigmentuješ a připravíš na krásný výsledek. Je to jednoduché a zvládne to opravdu každý v pohodlí domova. Máme k dispozici video návod, e-book ke stažen zdarma a zákaznickou podporu

 

Postup dvoufázového barvení

Nejdříve pouze šedivé vlasy obarvi odstínem Copper. Ten přepigmentuje šediny a připraví je na výslednou barvu. Hennu zalij vodou o teplotě 60 – 90 stupňů Celsia a rozmíchej do konzistence řeckého jogurtu. Nanes na vlasy a nech 15 – 30 minut působit. Barvu pořádně vymyj a vysuš ručníkem. Poté již celou délku vlasů nabarvi zvoleným odstínem a nech působit 1 – 2 hodiny. Pamatuj, tmavé odstíny zaléváme vodou o teplotě 50°C a červené 60 – 90°C. Pokud chceš barvení urychlit, zahřívej vlasy fénem na nízký stupeň teploty. Více se dozvíš v sekci jak na to.

Pokud bys šediny nabarvila např. pouze Dark Brown bez předchozího barvení odstínem Copper, barva se z vlasů rychle vymyje a na šedinách nemusí moc chytnout. 

 

 

VOONO tip: Maska Hair of Gaurí obsahuje blahodárné bylinky, které zpomalí šedivění tvých vlasů.