Jak stáhnout hennu bez chemie

Může se to stát asi každé z nás. Experimentujeme a experimentujeme, až nám na hlavě vznikne takový odstín, který jsme tedy rozhodně nechtěli. Ale co teď s tím? Často se nás ptáte jak stáhnout hennu bez chemie. A jde to vůbec? Naše letité testování ukázalo, že ano a zde je pár DIY receptů a tipů jen pro Vás.

Citrónovo – octová maska

Smícháme 2 hrnky octa, 1 hrnek raw medu, 1 lžičku olivového oleje s jednou lžičkou skořice a vytvoříme pastu. Tu poté naneseme na vlasy a necháme působit cca 1 hodinu. Poté si klasicky umyjete vlasy šampónem a kondicionérem.

Jedlá soda

Rozmíchejte si jedlou sodu s vodou a vytvořte pastu. Tu poté naneste na vlasy a nechte působit cca 30 minut. Jedlá soda stáhne barvivo a vy budete mít přírodně zesvětlené vlasy. Aplikujte dle potřeby.

Heřmánek

Heřmánek je také jedním z přírodních zesvětlovačů. Smíchejte rozemletý heřmánek s vařící vodou a pastu naneste na vlasy. Nechte působit 45 minut až 1 hodinu a poté smyjte. Může vysušovat, tak si vlásky poté nezapomeňte vyživit olejem a maskou.

Sůl a slunce

Nejlepší je spojit nutné s příjemným a proto doporučujeme sbalit si plavky a odjet někam za sluníčkem a mořem. Sůl v moři a slunce vám vlasy přirozeně zesvětlí. Pokud nemůžete okamžitě odjet k moři, tak nevadí. Vezměte si prázdnou lahev s rozprašovačem a smíchejte v ní sůl s vodou. Poté nastříkejte na vlasy a nechte působit asi 1 hodinu. Smyjte a opakujte dle potřeby.

Litokomplex

Směs minerálů účinně stahuje hennu. Rozmíchejte prášek s vodou a vytvořte pastu. Tu poté naneste na vlasy a nechte působit. Uvidíte ten zázrak.

Přejeme hodně štěstí a dejte nám vědět jestli a jak se vám podařilo stáhnout hennu bez chemie. Krásný den!