Jak přírodně zesvětlit vlasy až o 2-3 tóny

jak přírodně zesvětlit vlasy příroda voono
BUDETE POTŘEBOVAT:

 

  • Vitamín C v prášku
  • Šampon (Head and Shoulders pro silnější variantu s kapkou chemie a pro slabší jakýkoliv typ, např. náš vysoce kvalitní VOONO)
  • Misku

Denně se nás ptáte, jak přírodně zesvětlit vlasy až o 2-3 tóny, aniž bychom museli použít zesvětlovač nadupaný chemikáliemi. My jsme Vám na základě toho sepsali recept, který funguje a můžete ho aplikovat sami doma i několikrát za sebou.

 

METODA ZESVĚTLENÍ POMOCÍ VITAMÍNU C

 

Vitamín C umí váš vlas otevřít a následně vymýt větší množství vašeho pigmentu. Nebudeme zacházet do odborného úhlu, jelikož by mohl vzbudit více nepochopení než užitku. Níže přinášíme jednoduše sepsaný recept, jak zesvětlit vlasy zcela bez chemie a s kapkou chemie.

 

Tento recept se také vztahuje k tomu, jak stáhnout hennu bez peroxidu.

 

POSTUP

Nejprve si vlasy namočte a vysušte ručníkem, tak aby nebyly příliš mokré ani suché. Poté smíchejte v misce vitamín C (nejlepší je z drogerie) se šamponem a vytvořte velmi silnou pastu, kterou budete aplikovat jako barvu po celé délce. Směs můžete aplikovat rukou. Nezapomeňte ji rozetřít do celé délky a rovnoměrně tak, aby stažení nezpůsobilo fleky. Ke konci můžete vlasy prohrábnout kartáčem nebo rukou.

Vitamín C začne do pár minut působit. Doporučená doba působení je 30 minut. Poté pastu vymyjte šamponem a vlasy na závěr vyživte nejlépe naším vysoce kvalitním hydratačním kondicionérem. Jako bonus můžete vlasy opláchnout jablečným octem, jelikož váš vlas bude po působením vitamínu C otevřený a jablečný ocet ho uzavře. Což způsobí, že vaše vlasy budou lesklejší a na dotek jemnější.

 

 

JABLEČNÝ OPLACH

 

Budete potřebovat: 250 ml pohár: 70% voda + 30% jablečného octa

Opláchněte umyté vlasy jablečným oplachem, vmasírujte do vlasů, NEOPLACHUJTE, vlasy vysušte. Nebojte se zápachu, jakmile ocet zaschne na vlasech, zápach zmizí.

Tento recept je vhodný pro tmavovlásky, docílíte velmi jemného zesvětlení + vlas bude zacelený a lesklý.