Jak pracovat s červenou hennou – rostlinnou barvou na vlasy

Jak pracovat s červenou hennou – rostlinnou barvou na vlasy?

Mezi nejoblíbenější  hennové barvy na vlasy patří červená henna – odstín Wine Red, Copper, Orange a Rose Brown. Tento článek je spíše pro alchymistky, které už s rostlinnými barvami pracují delší dobu. Nebo ty, které se rozhodně nebojí experimentovat.

 

  • Henna Copper obsahuje pouze čistou hennu, která vlasy lehce zesvětlí a dodá jim intenzivní zrzavý nádech.
  • Henna Wine Red chytá oproti Copper do sytě rudé s vínovým nádechem. Ženy s tmavými vlasy se mohou kochat i fialovými odlesky.
  • Henna Orange chytá převážně do sytě zrzavé barvy. Tento odstín je přirozený a u žen velmi oblíbený.
  • Henna Rose Brown, jako jediná rostlinná barva na vlasy, chytá tmavě červeně až do kaštanového odstínu. Velmi záleží, zda jsou vaše vlasy světlé či nikoliv. Čím světlejší odstín, tím bude více rudý. Na tmavé vlasy chytá kaštanově.

Jak tedy přírodně podpořit výsledné barvení?

Citrón se nejlépe hodí do barvy Copper, který hennu zesvětlí.  Doporučujeme  vymačkat  1 kus BIO citrónu na 70 gramů rostlinné barvy.

Odvar z ibišku, či sušená řepa se nejčastěji používá do henny Wine Red. Tyto ingredience prohloubí váš červený tón. Odvar z ibišku postačí v dávce 100ml. Sušené sladké papriky doporučujeme 2 polévkové lžíce.

Tea tree olej je vhodný do všech červených henn, jelikož finální odstín ztlumí a dodá měděný nádech.

Hodně žen vyzkoušelo přidat do bylinné směsi med či heřmánek, ale ten jen vlasy vysušil a nezměnil odstín. Vlasy byly po medu slepené a z heřmánku zase poškozené a lámavé.

Jaké máte zkušenosti vy? Používate přírodní příměsy, nebo se spokojíte s klasickým barvením?