Jak pečovat o vlasy v zimě?

Pokud tě trápí nějaký problém s vlasovou pokožkou nebo tvými vlasy, napiš nám - zdarma ti pomůžeme.

Tvé vlasy v zimních měsících hodně trpí. Změny teploty, pokrývky hlavy, sníh… to všechno vlasům škodí. Ani v zimě se totiž nevyhneme fénování, vlnění či rovnání vlasů a tak naše prameny dostávají pořádně zabrat. Obzvlášť, pokud se chystáš na hory, věnuj své hřívě dostatečnou péči. Nejen játra je potřeba na horský pobyt nachystat.

Jak správně pečovat o svoje vlasy v chladném ročním období? To ti řekneme právě teď. 

 

 

Proč vlasy v zimě trpí? 

Jak už zaznělo, jedná se hodně o problém suchého teplého vzduchu. Ten vlasy vysuší zevnitř a těm chybí dostatečná hydratace. Přechody z tepla do chladu a zase zpátky jim dávají tak pořádně zabrat. Do toho čepice, čelenky, culíky nebo helma a zacuchané vlasy jsou tady. Kdo má pod čepicí nemá vždy vyhráno. Nadměrné pocení vlasové pokožky způsobuje větší množení kvasinek a tak může dojít od nadměrného maštění vlasů až k tvorbě plísně. 

 

Proč se snižuje kvalita vlasů? 

V zimním měsících naše tělo přijímá více tuků a cukrů než v jiných měsících. Jídla, která konzumujeme, jsou hutnější než letní saláty a tak má naše tělo jiný příjem živin než v létě. Dalším faktorem, který ovlivňuje kvalitu vlasů je vitamín C. V zimě nekonzumujeme tolik ovoce a pokud ano, tak supermarketové ovoce nemá takový podíl vitamínů jako plody z naší zahrady. Vitamín C nejlépe vlasům vrátíš díky masce na vlasy z plodu amalaki, která má 20x více tohoto vitamínu C než citron. Díky této ozdravné kúře tvé vlasy získají lesk a objem.

 

 

Jak o vlasy pečovat? 

Dbej na svůj jídelníček. Snaž se jíst hodně ovoce a zeleniny, dodávej tělu vitamíny a antioxidanty. Zejména doporučuji se zaměřit na železo, vápník, jód, zinek, křemík, vitamíny A, E a C. 

Důležité je používat přírodní vlasovou kosmetiku, která vlasy hydratuje, dodává jim výživu a objem. Kondicionér nanášej spíš od půlky vlasů ke konečkům, aby nedocházelo k nadbytečnému maštění vlasů. Vlasy vždy pořádně vysuš a rozhodně nedávej mokré vlasy pod čepici. 

Pokud už se chladné roční období na tvých vlasech vyřádilo, použij první pomoc – masku na vlasy Hair of Gaurí. Ta tvoji vlasovou pokožku detoxikuje a uzdraví. 

 

Využij zvýhodněnou nabídku na vánoční balíček plný regenerace. Ušetříš peníze a tvé vlasy budou krásné, zdravé a plné života.