Jak na nemoci vlasů a vlasové pokožky?

Co se v tomto článku dozvíš?

  • Lupy a jak se jich zbavit
  • Vypadávání vlasů a co dělat, aby nepadaly
  • Jak navrátit poškozeným vlasům lesk

Toužíš po krásných, lesklých a zdravých vlasech jako mají filmové hvězdy, ale tvoje vlasy neustále něco trápí? Máš pocit, že už jsi udělala všechno, ale pořád to není ono? V tomto článku se zaměřujeme na časté potíže vlasů a vlasové pokožky a přinášíme rady, co s tím.

 

 

 

 

Lupy

 

Lupy jsou běžným onemocněním, které způsobuje odlupování kůže vlasové pokožky. Drobné, bílé šupinky, tedy kožní buňky, které rostou a odumírají příliš rychle. Obecně jsou sice neškodné, ale mohou být velmi nepříjemné a svědivé.

 

K tvorbě lupů může přispívat velmi rozšířená plíseň zvaná malassezie, stres nebo nemoc. 

Jednou z častých příčin je seboroická dermatitida neboli seborea. 

 

Jak se tedy lupů zbavit?

 

Maska proti lupům

 

2 lžíce masky Hair of Gaurí zalij studenou vodou (maximálně do 30 Celsia), přidej 1 lžíci jojobového oleje a smíchej dohromady. Vzniklou kašičku aplikuj na vlhkou vlasovou pokožku (masku neaplikuj na celé vlasy). Domácí masku nech působit 30 minut a poté opláchni.

 

 

 

 

Vypadávání vlasů

Vypadávání vlasů je přirozený proces. Každý den nám v průměru vypadne okolo 100 vlasů. Problém nastává, když ti vlasy začnou vypadávat nadměrně.

 

Nadměrné vypadávání vlasů může být způsobeno několika faktory. Stres, hormonální změny, kouření a celkově špatná životospráva, nedostatek vitamínů či nesprávná péče o vlasy. To vše má na kvalitu a vypadávání vlasů vliv. 

 

Co dělat, aby vlasy nepadaly?

 

  • Doplň vitamíny (železo, zinek, biotin, hořčík, vitamíny A, C, E, B6 a B12)
  • Víc jez zeleniny, luštěnin, semínek a ořechů
  • Pij dostatek tekutin a věnuj se sportu
  • Dopřej vlasům a vlasové pokožce přírodní péči bez chemických látek
  • Pravidelně aplikuj masku pro vyživení vlasové pokožky (můžeš použít stejný recept jako pro lupy)

 

Stěžejní je správná volba vlasových přípravku. Přírodní VOONO šampon s obsahem kávového extraktu, dodá vlasům sílu a lesk, francouzská levandule ošetří vlasovou pokožku, šalvěj zintenzivní poddajnost vlasů a bio arganový olej vlasy hydratuje. V kombinaci s hydratačním kondicionérem dostanou tvoje vlasy potřebnou výživu.

 

Pokud se ti vlasy více mastí, použij náš tuhý kopřivový šampon,který vyživuje vlasovou cibulku, hydratuje ji a zabraňuje vypadávání vlasů a nadměrné tvorbě kožního mazu.

 

 

 

 

Poškozené vlasy bez lesku

Poškozenými vlasy se nemyslí jen roztřepené konečky. Ve velmi poškozených vlasech vznikají praskliny na kutikule. Jakmile se kutikula otevře, hrozí vlasům další poškození a lámání. Vlasy tak mohou vypadat matně nebo krepatě a obtížně se upravovat.

 

Ale nezoufej, i velmi poškozeným vlasům lze navrátit jejich zdraví a krásu. Chce to jen čas a správnou péči. 

 

Jak uzdravit poškozené vlasy?

 

Krásné vlasy vyžadují čas a hlavně tu správnou přírodní péči bez zbytečné chemie, která vlasy akorát zatěžuje a ničí. Pokud máš specifický vlasový problém nebo ani přes naše rady nemáš vlasy podle svých přdstav, neboj se na nás obrátit a napiš nám!