Domácí maska na vlasy

Šampon a kondicionér považujeme za základní vlasovou péči a používáme je několikrát týdně. Co ale taková domácí maska na vlasy?

Ať už jsou naše vlasy vysušené, nebo jsou naopak příliš mastné, schází jim lesk a vitalita, znamená to, že potřebují nějakou nadstandardní výživu. A právě správně vybraná domácí maska na vlasy může udělat hotové zázraky.

Vlasovou masku si navíc můžete snadno a rychle umíchat doma a přizpůsobit ji právě potřebám svých vlasů.

Ocet s jahodami pro mastné vlasy

Na první pohled se jedná o poměrně zvláštní kombinaci, ale věřte nám, že tyto dvě ingredience budou pro vaše mastící se vlasy to pravé!

Jahody totiž obsahují pořádnou porci vitamínu C a dalších antioxidantů, díky čemuž mají blahodárné účinky právě na mastící se vlasovou pokožku. Pomáhají redukovat tvorbu mazu, krásně osvěžují a navíc dodávají vlasům nádhernou vůni a lesk.

Ocet má známé pročišťující a ozdravné účinky, pomáhá proti svědění pokožky a vyrovnává její pH. Výborně účinkuje také proti lupům.

Postup:

Hrst jahod rozmixujte s jednou lžičkou jablečného octa a hotovou směs naneste zejména na vlasovou pokožku. Nechte působit 30 minut a důkladně opláchněte teplou vodou a šamponem.

Jogurt s medem pro citlivou pokožku

Med pomáhá ve vlasech udržovat hydrataci a celkově je ozdravuje a posiluje. Navíc jim dodává neodolatelný lesk.

Jogurt vlasy změkčuje, takže jsou na omak krásně hebké a poddajnější, navíc výborně působí i na mastící se a svědivou vlasovou pokožku.

Když přidátetrochu mandlového oleje, vlasová maska bude mít podobné účinky jako kondicionér, a ještě se tím posílí její pečující účinky na citlivou vlasovou pokožku.

Postup:

Smíchejte jednu lžíci medu se třemi lžícemi bílého jogurtu a do vzniklé směsi přidejte lžičku mandlového oleje. Hotovou masku rovnoměrně naneste na celou délku vlasů a nezapomeňte ani na vlasovou pokožku. Nechte působit alespoň 30 minut, poté důkladně vymyjte šamponem. Po umytí budou vaše vlasy krásně hebké a díky medu se budou nádherně lesknout.

Banán s kokosovým olejem pro suché vlasy

Jen málokterá ingredience dělá s vlasy takové divy jako právě banán. Ten obsahuje spoustu draslíku, který posiluje vlasy do hloubky, a další obsažené vitaminy podporují růst zdravých a pevných vlasů.

Banán má navíc výborné hydratační vlastnosti, zabraňuje třepení konečků a výrazně posiluje elasticitu vlasů. Účinná vlasová maska z banánu by měla osahovat i trochu rostlinného oleje. Banán se velmi dobře kombinuje s olejem kokosovým – vlasová maska má díky této kombinaci nejen krásnou vůni, ale její účinky na vlasy a vlasovou pokožku jsou naprosto nenahraditelné.

Postup:

Stačí dohladka rozmixovat jeden banán se lžící kvalitního kokosového oleje a hotovou směs nanést do celé délky vlasů i na pokožku hlavy. Pak ji nechte působit 30 minut a poté důkladně vymyjte.

Avokádo a žloutek pro podporu růstů vlasů

Vlasová maska z těchto dvou ingrediencí výrazně podpoří růst nových vlasů a zabraní jejich nadměrnému vypadávání.

Avokádo obsahuje velké množství antioxidantů a vitaminů, aminokyseliny a minerální látky. Pokud vašim vlasům chybí výživa, jsou unavené, jemné a bez lesku, avokádo je pro vás ideální.

Vaječný žloutek obsahuje také mnoho základních živin, spoustu proteinů a cenný lecitin, díky čemuž posiluje vlasové folikuly.

Pokud chcete efekt avokáda a žloutku ještě posílit, můžete k nim přidat lžíci bylinného prášku Hair of Gaurí. Tato směs bylin je totiž vhodná pro péči o namáhanou vlasovou pokožku, zmírňuje vypadávání vlasů, výborně účinkuje proti svědění a lupům a vlasy celkově zaceluje a ozdravuje.

Postup:

Půlku zralého avokáda rozmixujte s jedním žloutkem, naneste do celé vlasové délky a zvýšenou pozornost věnujte zejména masáži vlasové pokožky. Masku nechte působit alespoň 30 minut a poté ji důkladně opláchněte teplou vodou a šamponem.