0

Curly Girl metoda

13. 8. 2023

Co se dozvíš v tomto článku?

  • Co je to Curly Girl metoda?
  • V čem je tato metoda jedinečná? 
  • Pro koho je tato metoda vhodná?
  • Jak na mytí vlasů dle Curly Girl metody?
  • Čemu se vyhnout podle Curly Girl metody?
  • Jaké VOONO produkty jsou vhodné pro Curly Girl metodu?
Tato metoda je oblíbená ve světě, i u nás. Probuď své kudrny k životu s Curly Girl metodou nebo-li Bowl metodou, která dodá tvým vlasům pořádný šmrnc a ty zazáří v tom nejlepším světle.        

Co je to Curly Girl metoda

Jedná se o speciální metodu péče o kudrnaté a vlnité vlasy. Cílem je zamezení krepatění, suchosti a dodání života tvým kudrnám.   

V čem je tato metoda jedinečná 

Jde o používání kvalitních a prověřených vlasových produktů, které jsou vhodné pro tvůj typ a stav vlasů. Pokud jsou suché, potřebují hydratační produkty. Pokud poškozené, tak regenerační. S výběrem vhodných produktů ti vždy radíme poradíme.   

Pro koho je tato metoda vhodná

Zcela na rovinu, na rovných vlasech tato metoda nefunguje. Je pro všechny kudrnaté, vlnité, zvlněné i afro vlasy, tedy pro ty, kterým byla nadělena vlnitá textura vlasů.  

Jak na Curly Girl metodu s VOONO krok za krokem 

  1. Vlasy vyčisti pomocí detoxikační masky na vlasy Hair of Gaurí, umyj VOONO hydratačním šamponem a aplikuj hydratační kondicionér (následně umývej vlasy maximálně 3x týdně, aplikaci masky na vlasy opakuj minimálně jednou měsíčně).
  2. Tak a jdeme na to. Po umytí šamponem aplikuj masku a nech působit. Opláchni a následně aplikuj kondicionér, který zatím nesmívej. 
  3. Vlasy rozčeš šetrným kartáčem (s kondicionérem nebo maskou ve vlasech), můžeš použít i náš masážní VOONO kartáč z ekoplastu. (Vlasy se češou za mokra, protože právě rozčesávání suchých kudrnatých vlasů vede ke zvýšení lámavosti a suchosti vlasových vláken). 
  4. Poté přichází na řadu „squish to condish“, který spočívá v tom, že vlasy opakovaně mačkáš a snažíš se propojit vodu s kondicionérem ve vlasech.
  5. Vlasy opláchni studenou vodou, aby se uzavřelo vlasové vlákno.
  6. Kudrny jemně vymačkej a pár minut počkej, ať vlasy vykapou. Následně vysuš bavlněným tričkem, nebo ručníkem z mikrovlákna.
  7. Do mokrých vlasů aplikuj Sea Salt Sprej (pořádnou dávku) a následně fénuj s pomocí difuzeru (doporučujeme fénovat do 80 % suchých vlasů a zbytek nechat doschnout přirozeně na vzduchu). Pokud si vlasy fénovat nechceš, nezapomeň pořádně vysušit alespoň vlasovou pokožku. 
  8. Scrunch Out the Crunch – teď je potřeba rozbít vrstvu Sea Salt Spreje a to tleskáním (vložíš prameny vlasů mezi dlaně a tleskáš) nebo pomocí ručníku/trička mačkáním ke kořínkům. A je to! 
 

Čemu se vyhnout podle Curly Girl metody

  • kulmám a žehličkám na vlasy (a dalším stylingovým produktům) 
  • česání, protože vlasy se mezi mytími nečešou, maximálně se prohrabují a upravují prsty 
  • chemickým stylingovým produktům a obecně nekvalitní vlasové kosmetice 
  • froté ručníkům, vlasy se mohou sušit opravdu pouze bavlněným tričkem nebo ručníkem z mikrovlákna 
  • spaní s mokrou hlavou (doporučuje se spát na saténovém polštáři, s vlasy sepnutými na temeni hlavy, nebo ve spací čepici)
  • sahání do vlasů, nadměrnému upravování ad. 
 

Jaké VOONO produkty jsou vhodné pro Curly Girl metodu?

Hydratační šampon pro poškozené vlasy Hydratační kondicionér pro poškozené vlasy Masážní VOONO kartáč z ekoplastu Maska na vlasy Hair of Gaurí  Sea Salt Sprej