Cassia obovata – jak s ní pracovat

cassia obovata voono

Jak správně pracovat s Cassia obovata? VOONO Cassia obovata působí jako skvělý kondicionér, regenerace nebo na ředění odstínu, aby nebyl příliš tmavý.

VOONO Cassia obovata zaceluje poškozené vlasové vlákno a působí na vlasy tak, že po aplikaci jsou vlasy lesklé, pevné a zdravé. Bylinka je velmi podobná henně, ale jedná se o jinou rostlinu, která se v českém překladu nazývá indické seno. Cassia obovata nijak nezabarvuje.

 

Recepty

 

Cassia obovata jako regenerace

50 gramů balení vyjde na dlouhé vlasy po ramena. Cassii zalijte teplou vodou o zhruba teplotě 30-50°C (nemusí být přesná teplota vody, neměla by být pouze studená ani příliš horká) a nechte působit 15-30 min (u blond vlasů stačí 15 min). Klidně můžete přidat lžíci oleje, třeba arganový nebo jojobový.

 

Cassia obovata na ředění odstínů

Pokud chcete studený světle hnědý odstín, namíchejte Cassia obovata půl na půl s Dark brown. Požadujete-li jahodovou blond, bude potřeba smíchat s odstínem Copper (vystačí 1 lžíce měděného odstínu – Copper).

 

Blond barva pro bílé, šedivé vlasy

Budeme potřebovat jednu lžíci sušeného kořene rebarbory. Kořen vložíme do nekovové skleněné nádoby a vaříme ve 4 šálcích vody po dobu 1 hodiny. Necháme vychladnout a poté rebarborový vývar nalejeme do Cassia obovata a vytvoříme hustou kaši o konzistenci jogurtu. Poté se vlasy zabarví do žluto pšeničné blond.