10 nejzásadnějších věcí, na které si dát při barvení vlasů pozor

10 nejzásadnějších věcí, na které si dát při barvení vlasů pozor jsou:

  1. Zkontrolujte si zda v krabičce máte skutečně správnou barvu, která je uvedená na obale. Není nic horší, když si zakoupíte červený odstín a barva vám chytne do modro černa.
  2. Podívejte se vždy na datum spotřeby.
  3. Podívejte, jak se správně nabarvit. Existuje mnoho aplikačních videí, jak si správně nabarvit odrosty, šedivé vlasy nebo ty, které mají příliš vrstev. Někdy je opravdu značka v pořádku, pouze je někdy potřeba mít více informací, jak barva působí.
  4. Barvu vždy testujte předem 48 hodin na předloktí. Vyhnete se tak nežádoucí reakci (Tohle spíše doporučujeme u nových značek nebo u lidí, kteří trpí na alergie).
  5. Nový odstín testujte na pramen, vyhnete se tak příliš zářivému nebo tmavému odstínu. Kdyby jste se náhodou pokoušeli míchat dvě různé značky, předem se informujte u výrobce.
  6. Příliš řídká pasta.
  7. Když barvu necháte příliš dlouho působit nebo příliš krátce. U VOONO je doporučená doba 45 minut až 2 hodiny.
  8. Aplikovat světlé odstíny na tmavé vlasy s blond odrosty (nahoře vám barva chytne až do zrz a dole budete tmavá).
  9. Chcete si nechat barvu na příště, ale dobře ji neuzavřete. Naše barva vydrží až 6 měsíců po době otevření. VOONO však musíte skladovat v suchu, chladu a pytlík musíte pevně zavřít gumičkou či sponkou.
  10. Správná teplota vody při zalévání – je opravdu důležitá. Pamatujte, u červených odstínů 60-90°C a u hnědých a tmavých 50°C.